Amenajari case Amenajari Interioare

Tot mai multi romani se orienteaza catre case de lemn. Afla care sunt motivele

Ritmul constructiilor este unul ce a cunoscut o crestere spectaculoasa in ultimii ani, depasind acea perioada de criza si revenind la un nivel destul de ridicat pe plan national. Cu toate acestea, daca acum ceva ani foarte multe persoane alegeau fara doar si poate casele realizate din beton, caramida sau BCA, in prezent tot mai multi romani se orienteaza catre acele case de lemn.

O buna parte a acestei tranzitii o reprezinta informarea corecta si intelegerea pe deplin a acelor avantaje pe care le ofera constructiile din lemn. Care sunt acestea si de ce o casa din lemn este o alegere inteleapta?  Ei bine, vom prezenta in continuare aspectele ce fac diferenta si alte detalii de care trebuie sa se tina cont atunci cand se doreste realizarea unei astfel de constructii.

Timpul de executie

Atunci cand este vorba de ridicarea unei case, cele mai multe dintre persoane se gandesc ca acest lucru va necesita o perioada indelungata de timp, poate chiar peste un an, insa acest aspect nu este un impediment si in cazul caselor de lemn.

Daca pentru o constructie din beton lucrarile ce sunt necesare se intind pe o perioada de timp mai indelungata, o casa de lemn este foarte usor de realizat. Structurile din care aceasta e construita sunt in mare parte prefabricate, iar montarea acestora se poate face cu usurinta daca se dispune de o echipa profesionista si cu experienta.

In randul constructorilor de case de lemn se regasesc foarte multe nume, insa analizand portofoliul vast si experienta bogata pe care au acumulat-o de-a lungul timpului, expertii Litarh formeaza una dintre cele mai bune echipe. Acestia dau viata diferitelor proiecte ce sunt dorite de catre clienti sau chiar realizeaza proiecte noi.

Avand in spate o adevarata echipa specializata, o aparatura moderna si un proces cat se poate de performant, rezultatele vor fi excelente, motiv pentru care tot mai multi romani se indreapta spre serviciile oferite de catre profesionistii din spatele site-ului litarh.ro.

Principalele etape de lucru

Pentru a putea intelege cat mai bine etapele de executie a unei case de lemn, vom analiza ceea ce sta la baza procesului implementat de catre echipa Litarh. Sa vedem in ce consta acesta:

Fabricarea

Realizarea structurilor prefabricare, folosind doar lemn de cea mai buna calitate si care este tratat perfect din punct de vedere tehnic, dar si ecologic, astfel incat sa prezinte o durata de viata ridicata si sa se comporte excelent in diferite conditii.

Proiectarea

Fiind membri de baza din Asociatia Producatorilor din Case de Lemn din Romania, profesionistii din echipa Litarh dau dovada de cele mai bune cunostinte pentru a realiza proiecte de succes.

Montajul

Avand in vedere cele mentionate anterior, la care includem si etapa de realizare a structurilor prefabricate, etapa de executie este una scurta, care se poate intinde la doar cateva saptamani. Depinde de anvergura proiectului, respectiv de echipa ce lucreaza la montaj.

Cert este ca timpul de executie al unei astfel de case este mult mai scurt fata de constructiile clasice, motiv pentru care casele din lemn sunt deja de ceva timp in topul preferintelor romanilor dornici sa aiba parte de eficienta.

Izoleaza foarte bine

Lemnul este un materiale care, pe langa faptul ca este 100% natural, se prezinta excelent atunci cand este vorba de izolatii. Cu alte cuvinte, o casa din lemn se comporta deosebit de bine atat in perioada sezonului cald, dar si in perioada sezonului rece, fiind o alegere perfecta pentru toata durata anului.

In cadrul verilor, o casa de lemn va mentine o temperatura mai scazuta, oferind acel sentiment mult dorit de racoare. Pe de alta parte, pe durata iernilor studiile au dovedit faptul ca o casa realizata din lemn este cu 30-40% mai eficienta din punct de vedere termic fata de constructiile clasice, mentinand caldura cat se poate de bine.

Acest aspect va oferi posibilitatea de a se economisi considerabil in timp, detaliu foarte important avand in vedere ca este o investitie de durata si orice persoana isi doreste sa aiba parte de cel mai bun grad de confort.

De asemenea, multe persoane considera casele de lemn ca fiind mai vulnerabile, insa odata cu evolutia tehnologica s-au dezvoltat si numeroase tratamente, in special cele ignifuge, ce reduc considerabil riscul incendiilor.

Costurile pe care le prezinta

Un ultim aspect pe care-l prezinta aceste case de lemn este cel referitor la pretul lor. Ei bine, acesta depinde de numerosi alti factori precum locatia in care va fi realizata constructia, respectiv arhitectura dorita.

In acest sens preturile pot varia destul de mult, fiind situatii in care pretul unei case de lemn poate fi mai ridicat fata de cel al unei constructii din beton, insa avand in vedere faptul ca este o investitie pe termen lung, acesta va fi amortizat de eficienta energetica punctata anterior.

Related posts

Casa in Vietnam: oaza de verdeata si locuire contemporana

Adina Meyers

Mansarda pentru toata familia

Adina Meyers

Cum sa folosesti iluminarea artificiala in locuinta ta

Adina Meyers