Amenajari Interioare

Mansarda pentru toata familia

Finalizata in anul 2011, locuinta privata bacauana are un stil de amenajare dominat de simplitate si a fost realizata cu ajutorul unor resurse de calitate atat din punct de vedere al materialelor de constructie, cat si din punctul de vedere al duratei de viata si al garantiilor.

Familia a optat pentru un model de casa cu o arhitectura simpla. Parterul este compartimentat in mod traditional si cuprinde bucataria, sufrageria si holul de acces, adica spatiile dedicate activitatilor principale ale zile.

Spatiul de la mansarda de aprox. 100 mp a fost folosit in totalitate si este in exclusivitate destinat zonelor de odihna si hobby, adapostind doua dormitoare matrimoniale cu baie, 2 dressinguri si o camera pentru sport.

In dormitorul matrimonial, lumina naturala este suplimentata prin ferestrele de mansarda VELUX montate ingenios in continuarea usilor de balcon. Tonalitatile calde ale tapetului si mobila crem accentueaza si reflecta si mai mult lumina naturala, atingand fiecare coltisor, fiind ingredientul principal al mansardei.

Al doilea dormitor are de asemenea o particularitate, si anume o combinatie spectaculoasa dintre ferestrele de mansarda VELUX montate deasupra unor ferestre verticale, solutie potrivita de regula mansardelor cu parapet. Efectul obtinut este cel de amplificare a spatiului, de marire a acestuia.

Toate ferestrele VELUX au fost decorate cu rulouri interioare pentru controlul luminii si cu rolete exterioare pentru controlul caldurii in sezonul cald, aceste imbunatatind foarte mult confortul interior in fiecare anotimp si generand o atmosfera placuta,  pe placul intregii famillii.

Dupa cum declara  proprietarul, „zona de la mansarda este foarte confortabila si este cea mai potrivita stilului nostru de viata. Ne bucuram ca am optat sa folosim tot spatiul din pod pentru ca acum avem atat de mult aer proaspat si atat de multa lumina naturala de afara, incat parca locuim sub cerul liber!”

Alte proiecte de mansarda la fel de reusite gasiti accesand www.velux.ro

Related posts

Casa dupa modelul conacelor boieresti

Adina Meyers

Stilul rustic – escapada în afara orașului

Adina Meyers

Casă românească în stil victorian

Adina Meyers