Home Practic Solutii Constructive

Tot ce trebuie să ştii înainte de a construi o casă

Construirea unei case este una dintre cele mai importante decizii şi investiţii pe care ţi le asumi. Cu experiența unui cunoscător şi cu ideile pe care le ai despre utilitatea şi aspectul dorit al viitoarei tale locuinţe, vei reuşi să ajungi de la planuri la ultimele finisaje. Cel mai important aspect este să lucrezi legal, cu respectarea tuturor normelor de siguranţă, şi să te documentezi, înainte de fiecare pas. Un specialist cunoaşte, în detaliu, toţi paşii pe care trebuie să-i urmezi. Citind articolul de mai jos vei ști și tu, exact, ce ar trebui să faci.

Stabileşte un buget realist

Criteriul financiar reprezintă principala coordonată a investiţiei tale. În funcţie de sumele de care dispui, te vei orienta la zona terenului, la proiect şi la execuţie. Fii realist în estimări şi asumă-ţi că, întotdeauna, bugetul va fi depăşit. De cele mai multe ori, porneşti la drum cu un teren pe care doar îţi imaginezi cum va arăta casa ta. Între timp, vor apărea obstacole, solicitări de avize și documente noi, care presupun o risipă considerabilă de resurse şi energie. Cel mai înţelept ar fi să stabileşti un prag maxim al investiţiei, rotunjit mai degrabă în sus, pentru a nu rămâne blocat cu proiectul pe parcurs. Evident, calitatea documentaţiei, a materialelor de construcţii şi a echipei care lucrează trebuie să primeze, fiindcă de acestea depind rezistenţa şi aspectul viitorului tău cămin.

Verifică utilităţile disponibile în zonă

Înainte de a achiziţiona terenul, interesează-te de toate aspectele. Prezenţa utilităţilor este un mare avantaj, dar, atrage după sine un cost superior pentru fiecare metru pătrat de pământ. Absenţa acestora înseamnă un preț mai mic de achiziţie şi poate fi compensată prin investiţii inteligente. Energia electrică este esenţială, fiindcă soluţia alternativă este destul de costisitoare. Apa curentă poate fi obţinută fie dintr-o reţea de canalizare, acolo unde există, fie de la o fântână. Dacă nu există canalizare, eliminarea apei menajere se va face prin intermediul unei fose septice ecologice, care, întreținută corespunzător, îți va aduce toate avantajele unor băi şi bucătării „ca la bloc“. Reţeaua de gaze este importantă, dar, acolo unde lipseşte, este destul de uşor de compensat, prin soluţii de gătit electrice sau încălzire alternativă.

Întocmeşte o documentaţie serioasă

Până vei vedea primul utilaj lucrând la viitoarea ta casă, va trebui să pui la punct o documentaţie stufoasă. Deşi poate fi un pas descurajant, datele interpretate corect te vor ajuta să obţii cel mai bun randament de securitate a construcţiei şi eficienţă energetică. Dacă nu eşti familiarizat cu multitudinea de contracte pe care le ai de negociat, solicită ajutorul unui specialist juridic, măcar în prima fază. Negocierea este esenţială, pentru că te ajuta să economiseşti bani frumoși, care  pot fi direcţionați către materiale de mai bună calitate. Tot în faza de proiect stabileşte şi orientarea casei, cu principiul esenţial de a beneficia cât mai mult timp de lumina naturală a soarelui. Acest lucru are efecte benefice asupra sănătăţii şi reduce costurile de întreţinere a locuinţei.

Apelează la specialişti

Atunci când nu ai cunoştinţe în domeniul construcţiilor, alege cu responsabilitate, echipa căreia îi încredinţezi această sarcină. Odată ce le-ai dat de lucru, oferă-le toate condiţiile şi arată-te interesat de desfăşurarea lucrărilor. Acest lucru îi va responsabiliza. Fii flexibil, dar, dacă ai vreo dorinţă de ordin utilitar sau estetic, solicită ajutorul arhitectului sau proiectantului, pentru integrarea acesteia în cei mai siguri parametri şi în stilul general al casei.

Dacă vei fi implicat de la început în proiectul de construire a casei tale, la finalul acestui proces poţi deveni un adevărat cunoscător în domeniu. Familiarizarea cu legislaţia şi caracteristicile fiecărei etape de lucru te ajută să controlezi, mult mai bine, desfăşurarea şantierului şi relaţia cu constructorii.

Related posts

City of Helsinki illuminated once again

Adina Meyers

Castellana 77, o clădire sustenabilă cu fațada din sticlă Guardian Glass

Adina Meyers

Ferestre suple pentru apartamente luminoase

Adina Meyers