Pentru a gati tortilla spaniola aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 ceapa alba mare, feliata
4 linguri ulei de masline
25g de unt
400g de cartofi, curatati de coaja, taiati in sferturi si feliati fin
6 catei de usturoi
8 oua, batute
1 mana de patrunjel tocat, plus extra pentru servit
Pentru servit:
1 bagheta, feliata
4 rosii cu codita, curatate de coaja si date pe razatoarea mare
putin ulei de masline
Mod de preparare:
1. Pune la foc mic o tigaie mare nonaderenta. Caleste ceapa incet in ulei si unt, pana cand devine moale, dar nu maronie – va dura circa 15 minute. Adauga cartofii, acopera tigaia si gateste-i 15-20 de minute, amestecand ocazional, pentru a te asigura ca se prajesc uniform.
2. Cand cartofii s-au inmuiat, iar ceapa devine translucida, zdrobeste 2 catei de usturoi si adauga-i in tigaie, urmati de ouale batute.
3. Pune la loc capacul si lasa tortilla sa se faca incet. Dupa 20 de minute, marginile si fundul ei ar trebui sa devina aurii, suprafata – stabila, cu centrul putin instabil. Pentru a o intoarce, transfer-o pe o farfurie, asaza deasupra ei o alta farfurie si rastoarn-o cu totul. Pune-o la loc in tigaie pentru a o gati in continuare. Cand este gata, transfer-o pe o farfurie si serveste-o calda sau rece, dupa ce ai presarat pe ea patrunjelul tocat.
4.Optional, ia cateva felii de bagheta incalzita, inteapa-le peste tot cu o furculita si freaca-le cu usturoiul ramas. Asaza pe ele rosiile rase, asezoneaza cu sare si stropeste-le cu putin ulei de masline.
Reteta preluata de pe goodfood.ro.