Amenajari Exterioare

22 de idei pentru a avea o piscina personalizata

Cumparata sau construita ad-hoc, cu jacuzzi sau plasa de volei, interioara sau exterioara, iluminata, incalzita sau la temperatura exterioara? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care gasiti raspuns in cele ce urmeaza.

Exista doua abordari foarte diferite in legatura cu felul in care puteti avea o piscina. Cea mai comoda varianta este aceea de a o comanda unui furnizor de astfel de echipamente. Sunt destule firme pe piata, cu oferte dintre cele mai tentante. Astfel de firme au si consultanti, care va vor lamuri ce piscina vi se potriveste si va vor recomanda diversele echipamente si accesorii necesare. De transport, montare si punere in functiune se ocupa firma de la care cumparati instalatia. Acesta este un mare avantaj. Dezavantajul este ca nu veti primi o piscina personalizata. Desi sunt multe modele disponibile, acestea sunt totusi standardizate.

Piscina construita la fata locului

Daca doriti o piscina unicat, atunci trebuie sa contactati un constructor (optati pentru unul autorizat si care sa aiba un portofoliu convingator, daca doriti sa fiti siguri de calitatea lucrarilor). Numai asa puteti avea o piscina de forma si dimensiunile (adancime, latime, lungime) dorite. In cazul in care va puteti permite financiar aceasta optiune, probabil ca o piscina construita exact dupa specificatiile dvs. (sau ale peisagistului) este cea mai buna alegere (nu degeaba piscina din beton armat este considerata „clasica”!). In felul acesta veti armoniza cu siguranta piscina cu gradina si casa dvs. In plus, puteti introduce elemente spectaculoase, care vor spori considerabil frumusetea curtii si, de ce nu, valoarea proprietatii. Un exemplu este piscina-cascada, in care apa cade dintr-un bazin intr-altul, ori piscina cu deversare.

Continuarea acestui articol o puteti citi pe www.romanialibera.ro

Related posts

Piscina, în funcție de bugetul și preferințele familiei

Adina Meyers

Tu stii cum sa iti amenajezi intr-un mod ingenios holul?

Adina Meyers

Home office in alb si negru

Adina Meyers