LifeStyle Retete

Tort de post cu gem de caise

Tipul retetei: Desert
Numarul de porții: 8
Timpul de preparare: 30 de minute
Timpul de gatire: 25 de minute
Gata in: 55 de minute
Dificultate: Usor

Ingrediente:

Blatul: o cana (150 ml) de apa, 1/2 cana de ulei, 2 cani de faina, 1 cana de zahar, o mana de nuci macinate, zeama de la o jumatate de lamaie, o lingurita de praf de copt, zahar vanilat.

Umplutura: 300 de g gem de caise.

Toping: 300 ml frisca vegetala batuta, o lingura plina de nuci tocate, 1-2 linguri de gem de caise.

Preparare:

Etapa 1: Blatul se face amestecand toate ingredientele laolalta, rezulta un aluat ca de pandispan care se pune in forma unsa la cuptor, la foc potrivit cca 20-25 de minute.

Etapa 2: Dupa ce trece testul scobitorii se lasa la racit in tava 5 minute apoi se dezlipesc marginile cu un cutit si se rastoarna pe un fund de lemn sau pe un suport de metal. Se taie in 3 pe orizontala.

Etapa 3: Gemul se amesteca cu cateva linguri de apa si se incalzeste pe foc mic pana se omogenizeaza bine. Dupa ce se racoreste, se umple tortul cu gem, fara sa se insiropeze, pentru ca deja gemul este indeajuns de fluid si sucul va intra in blat.

Etapa 4: Se imbraca in frisca, dupa care se formeaza cu spritul stelute, unele langa altele, ca un brau, pe marginea superioara a tortului, apoi spatiul din mijloc delimitat de stelele dr frisca se acopera cu una sau doua linguri de gem caldut. Pe marginea de jos a tortului si la imbinarea dintre frisca si gem de pe deasupra, se presara lingura de nuci macinate ramasa. Se lasa la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.

Reteta preluata de pe www.petitchef.ro

Related posts

121.ro LIVE, singura emisiune radio a unui site de femei, a implinit 2 ani

Adina Meyers

Cea mai mare canapea transparenta din lume

Adina Meyers

FREYWILLE a lansat HOMMAGE à VINCENT VAN GOGH – o colecție despre viață și artă

Adina Meyers