LifeStyle Retete

Tort crocant de vara

Te-ai gandit vreodata care poate fi cel mai dulce mod in care poti impartasi iubirea cu cei dragi? Indragitele inimioare de zahar Margaritar vor imbina de fiecare data iubirea si armonia in cele mai aromate combinatii pentru desert.

Alege o surpriza presarata cu dragoste, tortul crocant aromatizat cu clipele de neuitat ale verii. Fie ca este vorba de o aniversare, fie o reintalnire cu prietenii, tortul crocant presarat cu inimioarele colorate Margaritar este o alegere cu care nu vei da gres.

Surprinde-ti apropiatii cu cele mai dulci surprize indiferent de ocazie!

Ingrediente

Blat

250 g biscuiti

150 g nuci si alune

40g unt topit

3 linguri zahar Margaritar cristal

1 varf de sare

Crema

200g zahar Margaritar cristal

3 albusuri

200g unt

2 lingurite de apa

Preparare

Se lasa la temperatura camerei pentru ~20 minute toate ingredientele cantarite in prealabil. Se aprinde cuptorul pentru preincalzire la 180 grade C cu grilajul pozitionat la mijloc. Se pregateste o forma rotunda de tort cu clama de deschidere.

In robotul de bucatarie cu lame, se amesteca biscuitii cu nucile, alunele, zaharul Margaritar si sarea pana se obtine o compozitie granulata compacta. Intr-un bol se amesteca compozitia cu untul topit pana se umezeste in totalitate.

Se unge forma de tort cu unt si se asaza compozita pe fundul si peretii formei intr-un strat compact de ~0.5 cm.

Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru coacere ~15 minute la 180 grade C. La finalul perioadei de coacere se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca.

Pentru pregatirea cremei se pune o cratita la foc mic in care se topesc 100g zahar Margaritar cu o lingura de apa. Dupa ce a ajuns la punctul de fierbere se stinge.

Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas. Se toarna in fir subtire din siropul fierbinte de zahar si se mixeaza puternic crema pana cand amestecul se raceste. Se incorporeaza untul in bezea cu ajutorul mixerului. In cateva minute, crema de unt va fi gata. Culoarea se poate obtine foarte usor din fructe de padure presate si incorporate in crema.

Pentru decorarea tortului, turnati crema peste blatul copt si introduceti in frigider pentru ~6 ore inainte de servire. Decorati tortul cu fructele alese si inimioarele de zahar colorate Margaritar.

Reteta realizata de Chef Gabriela Simion.

 

 

Related posts

Delta Studio, lider in amenajari de interior, inaugureaza noul Showroom ultracentral din Ploiesti

Adina Meyers

bauMax deschide cel de al doilea magazin din Cluj-Napoca si al 15-lea magazin din Romania

Adina Meyers

RUUKKI ROMANIA lanseaza Finnera, cel mai modular si mai usor de montat acoperis

Adina Meyers