Calatorii

Topul celor mai bune stațiuni de schi din Austria

Austria are câte ceva pentru toată lumea când vine vorba de vacanțe la schi, dar mai ales oferă distracție iad pentru piele pe pârtii

Căutați o vacanță la schi cu simțul locului și respect pentru tradiții, dar și multă adrenalină? Austria vă așteaptă. La urma urmei, acesta este locul în care tânărul Hannes Schneider a perfecționat arta schiului alpin la începutul secolului al XX-lea și și-a predat Tehnica Arlberg unei legiuni de discipoli dornici. Adăugați unele dintre cele mai ridicate piscuri acoperite de zăpadă din Alpi, precum și o mulțime de sate drăguțe, și nu este greu de înțeles de ce atât de mulți turiști sunt atât de fermecați de Austria.

Aceasta este o țară care este 60% munte. Mulți dintre localnici schiază ca zeii și multe dintre pârtii sunt doar puțin mai abrupte decât ce veți găsi în stațiunile din Franța și Italia. Există și o mulțime de baruri après-skiuri pline de viață – nu există nicio îndoială despre atmosfera plină de ochi strălucitori și îndrăzneți atât pe pârtie, cât și în afara acesteia.

St Anton din Austria este excelent pentru schiorii experți

Skiers and snowboarders on the slopes of winter resort St. Anton, Austria.

1.Sfântul Anton

St Anton este copilul sălbatic al schiului austriac: mai dur decât majoritatea, mult mai îndrăzneț și prietenos cu oricine poate schia – și poate petrece – cu spirit.

Poți să mulțumești terenului pentru această atitudine de diavol-poate. Sus, printre stâncile și jgheaburile de pe Valluga, de 2.809 m înălțime, se află unele dintre cele mai celebre coborâri în afara pistei din Alpi. Mai jos, o pistă de curse în afara serviciului numit Fang așteaptă pe oricine dorește să imite eroismul circuitului Cupei Mondiale. Da, și aici se schiează mai ușor – mai ales deasupra Lech, de cealaltă parte a zonei de schi Arlberg. Există o zonă excelentă de pârtii și lângă suburbia de est a St Anton, Nasserein. Dar nu vei beneficia la maximum de St Anton decât dacă ești pregătit să te forțezi puțin și, când schiatul se termină, să sărbătorești realizările zilei cu toți noii tăi cei mai buni prieteni, în baruri precum Mooserwirt și Krazy Kanguruh. Sentimentul de camaraderie pe care îl veți experimenta în ele este la fel de memorabil ca și acțiunea de pe pârtiile de afară.

Cel mai bun pentru schiorii avansați și experți — și pentru oricine dorește să se alăture rândurilor lor înscriindu-se la lecții la una dintre școlile locale de schi, cum ar fi Piste to Powder.


Lech este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Austria

2.Lech

Lech poate fi principalul partener al orașului St Anton în zona de schi mare și cu mai multe fațete Arlberg, dar este o propunere izbitor de diferită. Neted, elegant și discret, găzduiește în mod regulat membrii regali europeni și din Orientul Mijlociu – și oricine altcineva cu gustul și bugetul hotelurilor sale bogat texturate, administrate impecabil. Între timp, pe zăpadă, pârtiile de nivel mediu fac semn în toate direcțiile, culminând cu Inelul Alb. Acest tur de jumătate de zi include Zürs, Zug și Oberlech vecine, precum și unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Arlberg. Încrezători, intermediarii atletici le vor adora.

Dar nu tot schiul de aici este atât de liniștitor pe cât sugerează reputația lui Lech. Oricine iubește o pârtie abruptă ar trebui să țină cont de raportul zilnic de îngrijire al lui Lech pentru a plonja pe vertiginosul Langerzug. Imediat la nord se află micul Warth am Arlberg — cel mai înzăpezit sat de schi din Alpi. Cu condiția să angajați un ghid care să vă mențină în siguranță și să trateze munții cu respect, vă așteaptă aventuri memorabile de schi.

Cel mai bun pentru cei cu gust pentru luxul alpin fără bling. Aspectul signature al lui Lech este unul care amestecă focurile trosnitoare, lambriurile din lemn nelăcuite și păturile de lână țesute fin.

Restaurantul Mountain Star, în cel mai înalt punct al stațiunii de schi – Obergurgl

3.Obergurgl

Așezat la capătul văii lungi și adânci a Ötz, lângă creasta alpină principală, Obergurgl este la fel de sigur de zăpadă pe cât poate obține o stațiune austriacă fără să se cațăre pe un ghețar. Sistemul de teleschi se ridică la 3.000 de metri, iar tunul de zăpadă oferă suport pe 90% din pârtii – astfel încât un sezon lung este garantat. De obicei, puteți schia pistele sale largi, de nivel mediu, de la mijlocul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii aprilie.Între timp, în partea de jos a lifturilor, două sate fac cu ochiul – Obergurl la 1.930 m și Hochgurgl la 2.150 m. În ciuda altitudinii mari, ambele sunt amenajate în stil tirolez tradițional, cu acoperișuri înclinate și balcoane din lemn. De asemenea, sunt pline de hoteluri prietenoase, proprietate privată – multe cu propriile lor piscine interioare și cluburi pentru copii; unul are chiar propria arenă interioară de călărie.Cel mai bun pentru sărbătorile de Crăciun și Paște, când calitatea zăpezii poate fi nesigură în stațiunile inferioare.

Kitzbühel este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Austria

4.Kitzbühel

Nu vă speriați de Kitzbühel: un oraș minier drăguț medieval care găzduiește cea mai emoționantă cursă de schi din Cupa Mondială dintre toate. Dincolo de fața de nord terifiantă a Hahnenkamm, Kitzbühel este de fapt un pisoi.

Îndrăgit atât de britanici, cât și de bavarezi, este o stațiune definită prin pârtiile sale medii prietenoase, cabanele de munte cu caracter și hotelurile elegante cu spa-uri de ultimă generație și restaurante gastronomice.

Cumpărați un Super Ski Card, în loc de unul dintre permisele de schi obișnuite KitzSki, pentru a ”degusta” stațiuni de schi ușor ca acestea, chiar în regiunea Kitzbühler Alpen, inclusiv SkiWelt și St Johann in Tirol. Acest bilet de teleschi unic extraordinar deblochează 2.750 km de pârtii și merită să îl folosiți pentru a face o excursie de o zi la Westendorf, pentru a schia pe Kandler.

Este una dintre cele mai bune pârtii clasificate în roșu din Alpi, iar coborârea are o linie de munte delicioasă, dreaptă în jos, de 1.026 m, de la vârful Choralpe până la fundul văii, la Brixen.

Cel mai bun pentru schiori la mijlocul iernii. Pârtiile din Kitzbühel se ridică la o altitudine modestă de 1.965 m, care este prea joasă pentru zăpadă de bună calitate la sfârșitul sezonului; schiați-l în ianuarie sau februarie.

Ischgl este o mare stațiune de schi din Austria. Parapanta în Alpii Silvretta, Ischgl

5.Ischgl

În aceste zile, Ischgl își reduce imaginea de petrecere la greu. Dar al doilea pilon al popularității sale rămâne: munții care mărginesc granița austro-elvețiană. Aici, între 1.365 și 2.853 m, veți găsi una dintre cele mai bune zone ale Austriei de schi sigur de zăpadă, intermediar superior.

Da, sistemele de teleschi ale altor stațiuni pot ajunge puțin mai sus, iar unele pot avea pârtii de schi individuale de mai bună calitate. Dar niciuna nu se potrivește cu numărul și concentrația de pârtii cu rating roșu – dintre care majoritatea se află peste 2.000 m și sunt susținute de un sistem epic de înzăpezire. Cele 1.100 de tunuri de zăpadă ale lui Ischgl pot albi majoritatea pârtiilor fără ca un fulg de zăpadă să cadă din cer.

Când Mama Natură dă o mână de ajutor, există și niște schiuri superbe în afara pistei – mai ales lângă telecabina Piz Val Gronda. Adăugați zumzetul orașului, plin de hoteluri prietenoase și bine administrate și nu este de mirare că acesta este un oraș atât de popular cu grupuri de adulți care practică schiul greu – indiferent dacă intenționează să se blocheze în scena sa après-ski sau nu. .

Cel mai bun pentru intermediari atletici încrezători – care nu se vor speria de alergarea de acasă lungă, provocatoare și (după-amiaza) aglomerată înapoi în stațiune.

Obertilliach este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Austria

6.Obertilliach

Nu toată lumea își dorește să-și petreacă vacanța la schi într-o mega-stațiune mare și plină de viață – și dacă vreodată dorești un loc mai liniștit, mai calm și mai conectat cu trecutul rural al Alpilor, Obertilliach în Osttirol te așteaptă. Este cea mai puțin dezvoltată stațiune montană din unul dintre cele mai neglijate colțuri ale Austriei, iar zona sa de schi deține doar cinci teleschiuri și 15 km de pârtii.

Ceea ce are în pică este sentimentul că viața nu trebuie trăită la 130 de km la oră. Aici, în nucleul său istoric frumos, înnegrit de soare, veți găsi tractoare parcate lângă 4×4, în timp ce vecinii vorbesc pe balcoane, iar copiii lor se joacă pe străzi după școală. Uneori, tot ce poți auzi este picurarea apei topite și este tentant să găsești o bancă la soare și să stai în timp ce toate nodurile din sistemul tău nervos se slăbesc.

Dacă te poți antrena în acțiune, există două tipuri de vacanțe neobișnuite, dar magnifice la schi. Prima este o introducere senină în sporturile de iarnă, care combină pârtiile ușoare cu schiul de fond pe rețeaua extinsă de trasee a văii. Al doilea este un safari de schi aventuros, prietenos cu medii, care începe cu propria pârtie de schi semnată a lui Obertilliach – lunga și adânca Ralsabfahrt – și se deplasează pe unele dintre celelalte mini-stațiuni din Osttirol, cum ar fi Sillian și Kals-Matrei. Oricum, vei descoperi o parte a Alpilor pe care majoritatea oamenilor o consideră a dispărută din anii 1970.

Cel mai bun pentru romantici, exploratori și familii cu copii mici.

Mayrhofen este o stațiune de schi minunată din Austria pentru schiori avansați.

7.Mayrhofen

Mayrhofen a fost de multă vreme o parte din programele companiilor de turism britanice – și își merită din plin locul acolo. Este un oraș vesel de văi, cu înălțimi joase, presărat cu hoteluri prietenoase și nepretențioase și teleschiuri care îi duc pe schiori până la doi munți separați și o gamă impresionantă de experiențe de schi.

Celălalt găzduiește una dintre cele mai abrupte pârtii de schi de pe planetă și un parc de top. Între timp, înapoi la bază, o scenă plină de viață après-ski face semn în timp ce teleschiurile se închid.

Mayrhofen se află în Zillertal, o vale de aproape 50 km lungime, care găzduiește trei sisteme de teleschi mai mari și 542 km de pârtii. Va trebui să stăpâniți orarele autobuzelor locale, să profitați la maximum de el sau (mai convenabil) să închiriați o mașină. Dar dacă ai picioarele pentru a schia greu și ai pofta de excursii de o zi, vei simți un gust din aproape orice tip de pârtie pe care Alpii le oferă – de la cursele netede, rapide, pe ghețar ale Hintertux, la roata liberă în afara pistei de la Hochfügen. Când picioarele ți s-au transformat în jeleu, mergi pe terasa de la Kristalhütte, în zona de schi Hochzillertal, pentru seturi de DJ pline de muzică oraș și după-amiezi leneșe pe șezlongurile sale, sorbind ceva gazos.

Cel mai bun pentru schiorii de pârtii încrezători, atletici, care doresc să guste secolul 21 cu zăpada lor.

8.Innsbruck

Innsbruck este un oraș cu rădăcini istorice adânci, situat chiar în mijlocul Alpilor. Ieșiți din aeroportul său internațional și puteți vedea munții în toate direcțiile și încercați să vedeți Patscherkofel; Franz Klammer a câștigat acolo în 1976 aurul masculin la coborâre, în ceea ce este încă cea mai faimoasă cursă de schi din istoria Olimpicelor de iarnă.

Cumpărați unul dintre permisele Ski plus City din Innsbruck și accesați 13 zone de schi locale și o varietate aproape infinită de teren și pârtii. Este mult prea mult schi pentru o singură vacanță, desigur – și prea multă navetă. În schimb, planificați un weekend lung și alegeți una sau două dintre cele mai importante. Patscherkofel este ținta evidentă pentru schiorii de nivel mediu și poate fi atins cu un serviciu rapid de autobuz suburban. Între timp, Nordkette este un schi obligatoriu pentru oricui îi place pârtiile abrupte. Pentru a ajunge la el, o combinație de funicular de ultimă generație și două telecabine te duc din centrul orașului până la marginea unui câmp de zăpadă adânc, protejat de avalanșă, dar niciodată îngrijit. Primele cinci viraje, cu orașul așezat sub tine ca pe o hartă, se vor clasa cu siguranță printre cele mai memorabile din cariera ta de schi.

Cel mai bun pentru schi și cultură – galeria de artă Ferdinandeum a orașului este incredibilă.

9.Galtür

Nu există multe stațiuni de schi mici și drăguțe, precum și moderne și bine echipate – Galtür este una dintre rarități. Amplasat la capătul îndepărtat al văii Paznaun, sub două vârfuri piramidale magnifice, are atât o atmosferă relaxantă, de final de linie, cât și o zonă de schi care a fost adaptată și sculptată pentru a extrage plăcerea maximă de schi din modeștii săi 43 km de pârtii. .

Pe lângă o combinație bună de pante abrupte și blânde, compania de teleschi a amenajat tot felul de extrasuri, inclusiv o pistă de curse de slalom dublu, un traseu de aventură pentru copii, două parcuri de teren, un traseu de schi cross și o pârtie iluminată pentru noapte. schi. Între timp, satul se strânge în jurul turnului bisericii, la o milă în spate de pârtii. Amestecat printre hotelurile sale tradiționale și blocurile spațioase de apartamente mici, veți găsi o piscină interioară, o pistă de bowling, pista de săniuș și perete de cățărat. Socialiștii și intermediarii înfometați de kilometraj își vor dori să fi rezervat în Ischgl mare și plin de viață, la șase mile în josul văii. Între timp, mamele și tații vor fi peste lună.

Cel mai bun pentru familiile cu copii pre-adolescenți, în special pentru cei suficient de curajoși pentru a se bucura de denivelări la schi, mini-sărituri și viraje de schi înclinate.


Obertauern este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Austria

10.Obertauern

Oferind 100 km de pârtii, zona sa de schi poate fi modestă după standardele moderne, iar aspectul său, împrăștiat de-a lungul pasului Tauern la 1738 m, este destul de difuz. Dar are un avantaj neprețuit într-o eră a schimbărilor climatice: altitudinea. Aici, la capătul estic al Alpilor – unde clima de iarnă este în general mai rece decât în ​​Franța – gama de schi Obertauern de 1.600-2.300 m este suficient de mare pentru a oferi condiții de schi fiabile în primăvară. Stațiunea a instalat și tunuri de zăpadă pe 95% din pârtiile sale, pentru a fi absolut sigur. Un alt bonus este faptul că pârtiile rulează în jurul sau prin cele trei grupuri principale de hoteluri ale sale. Multe sunt cu adevărat ski-in, ski-out – o raritate în stațiunile din Austria. Adăugați un timp scurt de transfer de la aeroportul din Salzburg (1 oră și 10 minute) și veți beneficia de o destinație convenabilă și sigură de zăpadă.

Cel mai bun pentru schiorii de nivel mediu, care sunt suficient de încrezători pentru a face față roșiilor mai abrupte din partea de sus a zonei de schi – astfel încât să poată finaliza circuitul de pârtii care înconjoară trecerea.

Related posts

Turism de lux in Grecia

Adina Meyers

Tot ce trebuie să știi despre vacanțele în Grecia. De la 1 iulie, turiștii trebuie să completeze online un formular

Adina Meyers

Au inceput lucrarile la noul Hotel de Gheata

Adina Meyers