Proiecte de casa

Casă autosuficientă energetic

În fiecare zi ne apropiem de viziunea noii Ordini Mondiale- visul unei vieți autosuficiente. Contribuția noastră: să lucrăm la case autosuficiente, care nu numai că ne vor face independenți de costurile furnizorilor de energie, ci și vor contribui la finanțarea propriilor costuri de construcție – deja în curs de construcție – prin veniturile pe care le produc. Dezvoltarea componentelor tehnice și modalitățile de stocare a energiei electrice progresează cu pași mari astfel că ne-am promis să vă prezentăm un proiect ecologic al unei echipe de ingineri arhitecți cu o istorie de peste 117 ani în construcția caselor ecologice.

Baufritz „soluții ecologice complete de casă”

Peste 117 ani de experiență și știință își fac astăzi drum în fiecare casă construită de Baufritz.

Echipa lor de design este formată din arhitecți și designeri care sunt foarte creativi, practici, conștienți de costuri și cu experiență în proiectare internă de mari dimensiuni. Aceștia sunt instruiți cu privire la sistemul de construcție din lemn în afara amplasamentului, instalațiile tehnice și finisajele pentru a proiecta o arhitectură de declarație care să îndeplinească cele mai înalte standarde ecologice și de eficiență.

Echipa este compusă atât din arhitecți germani cât și britanici, dar cel mai important, istoria Baufritz face ca această companie de construcție, să fie, după părerea noastră, una de referință pentru constructorii care vor să se adapteze la schimbarea climatică. Au construit de peste 115 ani numai cu materiale naturale și în strânsă legătură cu natura. Suntem pionierii construcției ecologice în Germania.Chiar dacă nu au încă proiecte în România, aceștia au cereri în Europa, în special în țări precum Germania, Austria, Elveția, Luxemburg și Marea Britanie.

Iată cum echipa Baufritz descrie filosofia lor dar și ce stă la baza unui proiect de casă ecologică:

”Dezvoltarea noastră ulterioară a ,,casei de energie plus” furnizează energie electrică și căldură. Pentru a explora și testa permanent cele mai noi opțiuni, dar și la prețuri accesibile, am construit o casă model autonomă din punct de vedere energetic în centrul nostru de construcții din Poing, lângă München. Diferite căi spre independență completă sunt încercate acolo în mod regulat. Stagnarea înseamnă regresie, din acest motiv ne dezvoltăm continuu.”  

Menționează arhitecții în descrierea activității lor din micul orășel german,Poing.

ALIMENTAREA AUTOSUFICIENTĂ ENERGETIC – CE ESTE DEJA POSIBIL ASTĂZI?

,,Cea mai îndepărtată dezvoltare posibilă a casei cu energie plus este casa autosuficientă. În această casă a viitorului, curentul electric, generat de un sistem fotovoltaic, nu este alimentat în rețeaua publică, ci este utilizat direct în casă. Acest lucru este posibil datorită celei mai recente tehnologii de control și stocare cu baterii de plumb sau de ion litiu special sigilate. Aduceți viitorul acasă cu soluțiile noastre și faceți upgrade ulterior, în funcție de nevoile dvs. Clădirea inteligentă are un nume: Baufritz. Experții noștri din Baufritz în domeniul energiei vor elabora un studiu de fezabilitate pentru dvs., inclusiv un calcul al amortizării – astfel încât să înțelegeți toate implicațiile de la bun început. În timpul conversației, vom dezvolta o soluție personalizată care să se potrivească bugetului și intereselor dvs. De asemenea, suntem bucuroși să vă arătăm cum vă puteți moderniza și extinde oricând casa inteligentă și eficientă din punct de vedere energetic!

Show home casă autosuficientă energetic/baufritz.com

DATE DE CASĂ

Dimensiuni externe 12,43 x 8,83 m

Spațiu de locuit 1870 ft²

ARHITECT

GEORG SCHAUER

„Casa de prezentare (show home)  Alpenchic este una dintre cele mai inovatoare case de prezentare din Europa. Într-o manieră impresionantă combină elementele tradiționale, alpine cu arhitectura modernă Bauhaus. Fațada de șindrilă tipică zonei în combinație cu suprafețe mari de sticlă se simte ușoară și modernă. Acest lucru este sprijinit de o galerie cu una sau mai multe laturi deschise, în special una care face parte dintr-o casă și are o latură deschisă spre grădină și o intrare post-modernă. 

Alpenchic este, de asemenea, prima clădire certificată Minergie-A-ECO din Germania și a primit certificatul de sănătate Sentinel. conceptul de energie autosuficient cu tehnologia nou dezvoltată a pilelor de combustibil și propria turbină eoliană sau conceptul de lumină cu LED-uri. Confort nou, modern – un model prietenoasă mediului (n.r. a schimbărilor climatice) și o calitate a construcției 100% testată pentru sănătate. Sfat: experimentează designul pentru o sănătate și bunăstare la maxim – de marți până sâmbătă în centrul de construcții din München Poing. „

Casă de tip cabană (chalet style) ALPENCHIC

Aplenchic este o casă de familie modernă marca Baufritz construită în Bavaria, amplasată între metropola modernă din München și mediul rural tradițional bavarez. Designul casei de cabane reflectă acest lucru, îmbinând cu succes un design elegant, minimalist, cu un sentiment covârșitor de regionalism, confort și eficiență ecologică.

Baie din lemn de frasin/baufritz.com

Avansând în continuare expertiza celor de la Baufritz în eficiența mediului, Alpenchic este prima casă unifamilială din Germania cu certificat Minergie-a-Eco, care recunoaște performanțele sale energetice remarcabile și acreditările ecologice. Aplenchic este, de asemenea, prima casă din Germania care își generează electricitate și căldură din hidrogen.

Forma și materialul clădirii iau indicii de design de la casele tradiționale alpine, cu consolă mare de acoperiș și fațade atractive de șindrilă din lemn. 

CEO-ul Baufrtiz, Dagmar Fritz-Kramer, a declarat: „Arătăm în mod intenționat o arhitectură autentică din lemn cu detalii de construcție din lemn real.”

 

Dining room, interior/ baufritz.com

Detaliile complicate oferă o tectonică externă interesantă, în timp ce interiorul este plin de lumină și modular. A fost folosită o vitrare generoasă în cazul în care o ușă deschisă a hambarului permite în mod tradițional vedere interioară. S-a acordat atenție creării unor linii de vedere atractive în toată casa, alăturând vizual mai multor spații și creând ulterior camere spațioase și pline de lumină.

Living, casă ecologică/baufritz.com

Lemnul de frasin și calcarul natural sunt utilizate pentru pardoseli, în timp ce majoritatea pereților și tavanelor sunt îmbrăcate în pin fără noduri. Contrastul dintre strălucirea naturală a materiilor prime locale este accentuat de utilizarea oțelului negru în bucătărie, balustrade din fontă pe scară și finisaje lucioase aplicate mobilierului.

Spa home/duș și saună uscată/braufritz.com

Energia generată de încălzitorul cu pilă de hidrogen Viessmann de ultimă generație, împreună cu o turbină eoliană și un sistem fotovoltaic, este utilizată atât pentru alimentarea, cât și pentru încălzirea casei cabanei, cu surplusuri stocate sau alimentate în rețeaua publică.

Bucătărie casă ecologică/baufritz.com

În casa „Alpine Chic” din centrul nostru de construcții din Poing încercăm diferite abordări pentru a putea trăi 100% cu energie auto-generată. Accentul se pune pe furnizarea de căldură, apă și electricitate, precum și pe un model accesibil, potrivit pentru utilizarea de zi cu zi. Printre altele și ca prima companie de construcții din Germania, testăm cea mai recentă tehnologie a pilelor de combustibil pentru caracterul practic și adecvat pentru utilizarea zilnică în case de familie nou construite. Folosind gaz natural ecologic, celula de combustibil produce electricitate și căldură. Acesta este utilizat direct în casă și depozitat în baterii litiu-ion speciale. 

turbină eoliană

Furnizăm energie suplimentară utilizând un sistem fotovoltaic în acoperiș și o roată de turbină eoliană, recent dezvoltată, practic silențioasă. 

Pentru că nevoia și dorința unei independențe energetice complete crește, iginerii de la Baufritz au în vedere trei direcții:

CALEA 1:

PUTERE-GAZ ȘI TEHNOLOGIE

Ideea de bază este de a converti excesul de electricitate prin intermediul unui proces chimic (electroliza apei) în gaz metan. Întrucât avem o imensă infrastructură subterană de gaze naturale în Germania, ar fi foarte ușor să stocăm gazul produs sintetic acolo. Se vorbește despre 450.000 de kilometri de conducte de gaz și despre 47 de sisteme de stocare a gazelor naturale. În consecință, excesul de energie electrică ar fi stocat în subteran sub formă gazoasă și utilizat ori de câte ori aveți nevoie de el în propria casă. 

CALEA 2:

CASA SOLARĂ

Pe baza principiului casei solare, în curând ar trebui să puteți trăi complet independent. Cel puțin jumătate din necesarul de energie pentru încălzire și apă caldă va fi acoperit prin sisteme solare cu această metodă de construcție. Generați electricitate cu un sistem fotovoltaic – surplusul este stocat de tehnologii speciale ale bateriilor. Cu ambele măsuri și cu peretele de soluție completă brevetat de la Baufritz puteți acoperi până la 80% din necesarul de energie. Energia termică rămasă este de exemplu produsă de o sobă de teracotă. În paralel cu acestea, o placă inteligentă de gestionare a energiei vă controlează aparatele și reduce consumul de energie la minimum. Baufritz îmbunătățește încercarea și testarea!

CALEA 3:

AUTOSUFICIENȚĂ CU APĂ

Baufritz încearcă să  obțină aprovizionarea cu apă în mod independent. Au preluat ideea de a pregăti apa potabilă din apa de ploaie. În același timp, pregătesc un mod în care să poată reglementa eliminarea apelor reziduale în viitor. 

Fotovoltaice, solare termice sau poate o pompă de căldură? Iată cum explică spe- cialiștii de la Baufritz ce presupune fiecare. Este de preferat să lăsați inginerii să stabileas- că ce se potrivește cel mai bine conceptului dvs. de energie, folosind toată tehnologia internă modernă, potrivindu-le cu bugetele și planificarea dumneavoastră și a condițiilor locale.

CONDENSAREA GAZELOR

Reducerea consumului de energie.

În tehnologia de condensare, gazul este trans- format în căldură. În plus, se folosește căldura de condensare din gazele rezultate. Consumul total de energie este redus cu până la 20%.

GEOTERMAL


Costuri reduse de exploatare și energie curată de la energia geotermală.

În acest concept energetic, o pompă fur- nizează căldură geotermală de suprafață din parcela aflată în proprietate la o medie de 10 ° C în sus. Căldura geotermală extrasă este apoi utilizată de pompa de căldură pentru încălzire și pentru apă caldă.

SISTEME SOLARE

Producția de energie fără emisii de CO2!

Un sistem solar captează căldura solară, care este apoi stocată într-un încălzitor de apă caldă sau într-un rezervor tampon de încălzire. În acest fel, aproximativ două treimi din energia necesară este produsă pentru apă caldă și aproximativ 5% sunt generate pentru încălzire.

FOTOVOLTAIC

Natura ca furnizor de energie, o investiție utilă.

Cu un sistem fotovoltaic, curentul necesar este produs de energia solară. Orice ener- gie neutilizată poate fi stocată într-o baterie sau alimentată în rețeaua publică, generând venituri.

IZOLAȚIE


O reducere vastă a consumului de energie și un mediu de viață sănătos.

Toate casele Baufritz sunt prevăzute cu izolația unică pentru șlefuirea lemnului HOIZ. Consumul de ener- gie al caselor Baufritz este cu 40% mai mic decât minimul legal impus în conformitate cu regulamentul german de economisire a energiei (EnEV). În plus, izolația orga- nică garantează un climat interior sănătos, fără substanțe chimice. Vara, HOIZ menține temperatura în casă plăcut de rece, iar iarna o menține caldă.

POMPE DE CĂLDURĂ, SURSĂ DE AERISIRE

Planificare simplă, conexiune extrem de efi- cientă din punct de vedere spațial și gratuit.

Ideal pentru case fără subsoluri. O pompă de căldură cu sursă de aer extrage energie pen- tru încălzire și apă caldă din aerul ambiant. Costul de achiziție mai mic este compensat de o eficiență ușor mai mică decât sistemele geotermale.

CELULE DE COMBUSTIBIL

Economisiți bani într-un mod inteligent și complet automatizat!

Prin furnizarea de gaze naturale ecologice, celula de combustibil pionieră, folosind electrozi speciali, produce căldură și electricitate. Avantajul dvs., în afară de eficiența ridicată, este că nu este necesară nicio întreți- nere, deoarece este un sistem închis.

VENTILAȚIA REZIDENȚIALĂ

MAXIMIZAȚI AERUL PROPRIU. MINIMIZAȚI COSTURILE!

Ventilația inteligentă la cerere de CO2 de la Baufritz se activează automat atunci când calitatea aerului din interior se deteriorează, economisind aproximativ o treime din ener- gia de încălzire. Mai multe ventilatoare reglementează înlocuirea aerului folosit cu aer proaspăt, care este mai bogat în oxigen.

ILUMINARE LED SĂNĂTOASĂ

Economisiți bani în mod inteligent – automat! Cu prima iluminare cu LED-uri practic fără pâlpâire din lume, specialiștii Baufritz au dezvoltat lumini LED moderne, ecologice și plăcute, în culori calde, care se potrivesc standardelor noastre pentru o viață sănătoasă. Ei promit 50.000 de ore de luminozitate, o durată de viață foarte lungă, cu un consum redus de energie. În plus, becul nu conține mercur și creează doar câmpuri electrice minore.

Related posts

Locuinţă de vacanţă pentru mai multe familii

Adina Meyers

De ce să ai un generator de curent pe șantier?

Adina Meyers

Finisaje naturale pentru un cămin primitor

Adina Meyers