Calatorii LifeStyle

Liber la scăldat! Calitatea apei, excelentă pe litoralul Mării Negre

Austria, Cipru, Malta şi Grecia au cele mai curate ape pentru scăldat din Europa, potrivit unui raport al Comisiei Europene și al Agenției Europene de Mediu (AEM) privind calitatea apelor pentru scăldat din Europa.

Situaţia României

În România, 76% din zonele de scăldat din România au o calitate excelentă a apei, cifră care plasează ţara noastră pe locul 20 în UE, o îmbunătăţire considerabilă în ultimii ani.În ţara noastră au fost analizate 50 de zone pentru scăldat costiere şi continentale din care au fost prelevate 450 de probe.

Dintre acestea, 38 de locuri (76%) au o calitate excelentă a apei, 10 de zone (20%) au o calitate bună, 2 zone (4%) au calitate suficientă şi nicio zonă nu este considerată ca având o calitate nesatisfăcătoare a apei.

Pe litoralul românesc, majoritatea zonelor analizate au o calitate excelentă a apei. Sunt câteva plaje, unde apa are o calitate bună, respectiv: Venus în zona Hotel Silva, Costineşti în zona Pescărie, Eforie Nord II în zona Belona, Constanţa în zonele Modern şi Aurora, plaja Năvodari Hanul Piraţilor, tabăra Delfin din Năvodari, Saturn – plaja Actetis şi plaja Diana, precum şi plaja din 2 Mai.

Calitatea apelor pentru scăldat din Europa s-a îmbunătățit substanțial în ultimii 40 de ani, de când a fost adoptată Directiva UE privind apa pentru scăldat.

Related posts

Luxury Lifestyle Fair – trei zile memorabile intr-un cadru de exceptie!

Adina Meyers

Concert Alexandru Tomescu si Horia Mihail la MNAR

Adina Meyers

Soluții răcoritoare pe timp de vară

Adina Meyers