Amenajari case Amenajari Exterioare Echipamente si materiale de constructii Home Mansarda Practic Proiecte de casa Solutii Constructive

Tigla metalica poate influenta valoarea estetica a constructiei. Afla cum?

Mobilier scandinav, tapet pentru peretii din sufragerie, module incorporabile pentru bucatarie. Da, toate aceste aspecte sunt importante atunci cand alegi sa incepi constructia unei noi locuinte. Insa inainte de a alege modul in care vrei sa amenajezi ar trebui sa acorzi o atentie deosebita materialelor pe care le utilizezi pentru exteriorul casei, spre exemplu tigla metalica.

Acoperisul reprezinta una dintre cele mai importante decizii atunci cand alegi design-ul pentru exteriorul locuintei tale. Iar pentru a oferi, cu adevarat eleganta intregii constructii, trebuie sa fii atent la doua aspecte: tipul de vopsea al tiglei metalice si ambutisarea sau inaltimea pe care o au ondulele.

Pe piata din Romania exista diferite tipuri de invelitori. Insa de obicei ele nu reusesc, sa isi pastreze aspectul placut pentru o perioada mai lunga de 10 de ani. Din acest moment acoperisul incepe sa se decoloreze si estetica constructiei incepe sa aibe de suferit.

Tipul de vopsea pentru invelitorile din tigla metalica care rezista peste 50 de ani

Vopseaua de tip poliester este utilizata in proportie de 90% in productia de tigla metalica, fie ca este vorba de cea cu finisaj lucios sau mat.

Al doilea tip de vopsea utilizat de producatori este cel din poliester intarit cu poliuretan. Datorita insertiilor de poliuretani vopseaua are o rezistenta la ultraviolete mai mare fata de vopseaua tip poliester.

Al treilea tip de vopsea ce reprezinta o inovatie pe piata de sisteme de acoperis din Romania este cel de tip poliuretan. Specialistii din cadrul Combinatul SSAB din Suedia au realizat acest tip de vopsea prin inlocuirea unei mari parti din materia prima traditionala cu o componentă biologică din ulei de rapita suedez. Este singura vopsea de pe piață cu un conținut ridicat bio-reînnoit.

De asemenea, datorita  impactului redus pe care il are asupra mediului noul tip de vopsea a fost denumit de catre producator GreenCoat X-matt.

Singura tigla produsa cu tipul de vopsea GreenCoat X-matt este tigla metalica modulara Budmat Venecja.

Cat de inalta sa fie ambutisarea?

Ambutisarea sau inaltimea ondulei panoului de tigla metalica este al doilea aspect important care poate oferi eleganta si dinamism intregii constructii exterioare.

Majoritatea invelitorilor din tigla metalica existente pe piata au o ambutisare de 15-20 de mm. Insa cu cat inaltimea ondulei este mai mare cu atat tigla metalica iese mai mult in evidenta. Astfel valoarea estetica a costructiei va creste.

Desigur ambutisarea de pe panoul de tigla metalica nu indeplineste doar un criteriu estetic, ci si unul practic. Inaltimea ondulei asigura si o etansare mai buna impotriva infiltrarii ape intre panourile de tigla metalica. Fenomen cunoscut si ca efect de capilaritate.

Tigla metalica Budmat Venecja este singura tigla metalica cu inaltimea ambutisarii de 35mm.

Datorita vopselei de tip GreenCoat X-matt si a ambutisarii de 35 de mm, acoperisul oricarei locuinte va atrage privirile tuturor trecatorilor. Si isi va pastra acelasi aspect placut pentru o lunga perioada de timp.

Puteti comanda un acoperis cu tigla metalica Budmat Venecja de la importatorul unic in Romania BDM Roof System. Au cel mai profesionist showroom din aceasta industrie in Bucuresti, Prelungirea Ghencea Nr 95c, sector 6, telefon 0756112111.

 

Related posts

Design luxos pentru o vila cu arhitectura moderna

Adina Meyers

Casa cu piscina in mijlocul padurii

Adina Meyers

Solutii constructive pentru casele din lemn

Adina Meyers