Home

DIY: Cum se monteaza corect un termosistem cu vata minerala bazaltica

Inainte de a incepe orice lucare de izolare se recomanda utilizarea echipamentului corespunzator: salopeta, casca de protectie, manusi de protectie, ochelari de protectie.

Etapa I: Se aplica pe placa de vata minerala bazaltica, mortarul adeziv preparat. Aplicarea se face perimetral si in 3-5 puncte suplimentare la interior, pentru a evita dezlipirea.

Etapa a II-a: Placile se monteaza decalat pe peretele de sustinere in randuri orizontale. Placile trebuie decalate pentru a evita formarea de rosturi in plan vertical. Dupa fixare, este necesara nivelarea placilor, utilizand dreptarul, pentru a asigura o montare corecta a termosistemului.

Etapa a III-a: Cu bormasina se fac gauri pentru a introduce diblurile ce vor asigura stabilitatea placilor. Se recomanda minim 5 dibluri/mp. Dupa fixarea diblurilor, utilizati un ciocan de cauciuc pentru a le introduce pana la capat. Grosimea si lungimea diblurilor se alege in functie de tipul de zidarie si respectiv de grosimea materialului termoizolant.

Etapa a IV-a: Vata minerala din dreptul golurilor peretilor este indepartata utilizand cutitul de vata.

Etapa a V-a: Se intinde un prim strat de mortar adeziv pe suprafata peretelui. Apoi se fixeaza plasa de fibra de sticla, sustinuta de coltari. Peste plasa se intinde un al doilea strat de mortar adeziv, pentru a fixa plasa de fibra de sticla. Cel din urma strat este nivelat cu ajutorul dreptarului, pentru a pregati peretele pentru tencuiala decorativa.

Etapa a VI-a: Dupa aplicarea amorsei, se aplica stratul de tencuiala decorativa.

Recomandam montarea unui termosistem cu vata minerala Knauf Insulation. Acesta are urmatoarele avantaje:

– Izolare termica: face casa mai calduroasa iarna si mai racoroasa vara, deci mai confortabila;

– Vata minerala bazaltica este un produs incombustibil, nu intretine arderea si nici nu emana gaze nocive sub actiunea focului;

– Protectia fonica poate fi realizata fara probleme cu ajutorul acestui produs. În functie de sortiment si grosime, structura fibroasa a vatei minerale bazaltice prezinta proprietati foarte bune de absorbtie acustica.

– Rezistenta in timp reprezinta un alt avantaj de luat in considerare, deoarece roca bazaltica nu corodeaza si nu este corodata, nu este atacata de ciuperci si microorganisme, nu constituie hrana pentru insecte si rozatoare si nici nu putrezeste.

– Vata minerala bazaltica este un material prietenos cu mediul deoarece nu dauneaza sanatatii si nu polueaza mediul. Acest aspect se face resimtit si in montaj, neexistand riscuri in timpul manevrarii vatei.

– Reducerea costurilor: facturi mai mici la energie, datorita consumului mai redus de energie;

– Economie de energie: Prin izolarea peretilor se reduce considerabil nivelul emisiilor de CO2 asociate casei, deci ajuta la pastrarea resurselor atat de pretioase de energie si la reducerea efectului de incalzire globala.

– Fibrele de vata minerala bazaltica sunt protejate de o substanta hidrofoba. Astfel, vata minerala prezinta rezistenta la umiditate.

– Manevrabilitatea si instalarea acesteia nu ridica probleme fiind compatibila cu majoritatea materialelor de constructii.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul Knauf Insulation.

 

 

Related posts

Un proiect de bricolaj te poate ajuta să îți personalizezi biroul

Adina Meyers

Zmeura, medicamentul din grădina ta – FOTO

Adina Meyers

Reţeta originală de biscuiți Eugenia. Uite cum se făceau de fapt la începuturi – VIDEO

Adina Meyers