Blaturile din piatră oferă un aspect elegant bucătăriei, dar și multe beneficii de ordin practic. Înainte de a opta pentru această variantă, este indicat să cunoașteți cât mai bine avantajele și dezavantajele lor. 

Acestea pot fi realizate fie din piatră naturală în bloc compact (de exemplu, din marmură, granit), fie din materiale compozite, ce se deosebesc prin calități estetice și funcționale. Ultimele sunt mai rezistente decât cele din piatră naturală, au o suprafață netedă, permit îndepărtarea ușoară a impurităților și se găsesc într-o gamă de culori variată. Piatra naturală se folosește mai rar decât alte materiale. Motivul? Procedeul prin care se obțin blaturile este mai complicat și costisitor.

Piatra naturală acrilică prezintă proprietăți excepționale de a se termoforma și îmbina invizibil, dând viață unor proiecte de design îndrăznețe. Piatra naturală acrilică (Naturals Acrylic Stone) este un material extrem de versatil, non-toxic, cu suprafața rezistentă la contaminare, chiar și în cazul unei expuneri prelungite. Datorită compoziției sale, este rezistentă la uzură, temperaturi ridicate, aciditate, zgârieturi și la o gamă largă de agenți chimici, motiv pentru care este recomandată în bucătăriile în care se gătește mult.

Blaturi din granit au meritul de a rezista la temperaturi foarte înalte. Dacă sunt corect tratate, se comportă destul de bine la pete. Granitul nu se sparge ușor, însă, odată deteriorat, nu mai poate fi reparat și trebuie înlocuit. Dezavantajele principale sunt prețul ridicat și faptul că necesită o întreținere periodică.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

O provocare unică: amenajarea unui loft unde livingul este un adevărat spectacol

Adina Meyers

Amenajarea propriului birou in 2023: cum să creezi un mediu de lucru productiv

Adina Meyers

Povestea unui apartament de 38 mp

Adina Meyers