Amenajari Interioare

Ți-ai planificat renovarea casei? Iată câteva sfaturi utile care te-ar ajuta în renovare

Pentru a face o renovare excelentă cu un buget restrâns, îți sugerăm să ții cont de sfaturile unor specialiști în domeniu, cum sunt designerii de interior. A învăța de la cei mai bunisau a te inspira de la designeri este o idee bună, mai ales când vine vorba despre renovări sau proiecte de amenajări interioare. 

Un designer de interior va începe un proiect  cu întrebarea:”Cum să facă lucrarea, pentru ca proprietarul să fie încântat?

Prin urmare, el va aplica acele strategii pentru a obține cele mai bune rezultate, dar și pentru a avea satisfacția muncii bine făcute. 

Sfaturi privind renovarea, care pot fi aplicate la o casă

Proiectul de renovare poate cuprinde lucrări precum: • Decopertarea tavanelor și a pereților

• Înlăturarea parchetului, a faianței și a gresiei

• Dărâmarea unui perete despărțitor care îți va permite să mărești considerabil încăperea, să o faci mai luminoasă

• Aplicarea de sisteme de tavane suspendate când se dorește micșorarea spațiului, sau de tavane coborâte când se vrea ascunderea unor părți deteriorate sau a unor nereguli ale plafonului; plăcile de gips-carton sunt o modalitate excelentă de a ascunde instalațiile electrice din tavan, dar nu sunt recomandate pentru încăperi în care umiditatea depășește 70%• Modificări aduse la instalația sanitară și electrică, eventual racordarea la aer condiționat

• Înlocuirea geamurilor vechi cu altele noi

• Lucrări de zidărie, de tencuială pentru întreaga casă; unele tencuieli trebuie să fie mai durabile (din ciment-var) pentru locuri expuse la deteriorări mecanice

• Înlocuirea ușilor vechi, modificarea poziției acestora

• Reparații necesare, cu glet și alte materiale, care se aleg în funcție de preferințele individuale

• Finisarea și zugrăvirea pereților, utilizarea de vopsea lavabilă

• Montarea prizelor și a întrerupătoarelor.


Montarea parchetului se face la final, pentru a evita murdărirea acestuia. Parchetul laminat este o soluție excelentă pentru cei care vor să se bucure de calitatea unei podele elegante, ce imită perfect lemnul, la un preț convenabil.

Dacă îți renovezi casa și ai un buget restrâns, atunci plintaparchet MDF este alegerea cea mai bună, pentru că este o opțiune accesibilă și potrivită pentru parchetul laminat, obținând în plus și rezultate deosebite. Compoziția MDF este puternică, durabilă și rezistentă la umiditate.

Și în acest an, MDF-ul continuă să fie cel mai popular material pentru plinte. Acest lucru era de așteptat, ținând cont că plintele MDF sunt ușor de aplicat, durabile, au lungimi consistente, nu se deformează, nu prezintă noduri sau altedefecte naturale. Ele se comercializează într-o mare gamă de dimensiuni, au prețuri bune și oferă un finisaj de înaltă calitate. 

Dacă intenționezi să apelezi la un profesionist (care să-ți instaleze parchetul și noile plinte) ai idee bună, pentru că acesta va ține cont de toate procesele implicate și va realiza o lucrare de calitate, durabilă, ce va adăuga valoare casei tale.


Sfaturile unui designer pot ajuta și în alegerea mobilierului, a corpurilor de iluminat și accesoriilor. Amenajarea și mobilarea casei nu este deloc simplă, este o chestiune de decizii și desigur un fel de investiție ce ar trebui realizată cu atenție. Prin urmare, merită de luat în considerare sfaturile unui designer de interior, care va găsi cele mai bune soluții, materiale și echipamente pentru un astfel de proiect. 

Un designer va dedica suficient timp amenajării, va fi la curent cu tendințele predominante din acest an, va cunoaște piața de produse noi, accesorii, tehnologie și mobilier. Prin anumite detalii se poate oferi un decor unic casei, astfel renovarea și amenajarea ei va fi un succes.  

Prin angajarea unui designer, poți face renovarea completă a casei sau doar o renovare parțială și mai puțin substanțială, prin evaluarea diferitelor faze de lucru. Intervenția unui designer este fundamentală pentru că acesta vine cu idei, prin care se poate obține un plus de eleganță și confort în casă. Desigur angajarea lui pentru asemenea lucrări implică anumite costuri suplimentare (de realizare a proiectului de renovare și amenajare) dar rezultatele vor fi excepționale, iar asta va crește valoarea imobilului.

Related posts

Regăsește-ți echilibrul în redefinirea vieții de acasă

Adina Meyers

Ușile glisante, ușile care oferă un aer șic locuinței tale

Adina Meyers

Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Adina Meyers