Amenajare baie Amenajari Interioare

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel moment ai decis că micul dejun suedez, obiectivele de vizitat, ceaiul fierbinte de la poalele pârtiei sau valurile spumoase ale mării pot aștepta până când tu faci una dintre cele mai relaxante băi din ultima perioadă. 

Acesta este efectul pe care căzile freestanding îl au asupra tuturor oamenilor, fiind astfel de înțeles de ce au ajuns să fie din ce în ce mai populare și în băile din locuințele personale. Iată astfel tot ce trebuie să cunoști despre acest obiect sanitar, dar și cum poți amenaja baia în jurul unei cazi freestanding.

Cum alegi din modelele de căzi freestanding?

Înainte de a veni acasă cu ceea ce va deveni piesa de rezistență a băii tale, există câteva aspecte pe care este bine să le analizezi cu atenție.

– În cazul unei căzi de baie freestanding, dimensiunea băii în care o dorești montată este cel mai important aspect. Chiar și cea mai micuță cadă de acest fel poate fi montată numai într-o baie de dimensiune generoasă. 

– Verifică înainte dacă sistemul sanitar permite montarea unui astfel de model de cadă. Dacă în cazul unei case se pot face mai ușor modificările asupra sistemului sanitar de circulare a apei, în cazul în care locuiești la apartament acest lucru poate fi dificil dacă nu chiar imposibil.

– Majoritatea căzilor sunt create din acryl, un material extrem de utilizat datorită avantajelor sale: ușor, rezistent și termoizolant. Pentru cei care aleg să monteze o cadă din fontă, rășină sau piatră,recomandările specialiștilor sunt să verifice cu atenție rezistența podelei, deoarece aceste căzi sunt extrem de grele chiar și fără apă și om în ele. 

Marele avantaj al acestui tip de cadă este că montajul este mult mai puțin complicat decât în cazul căzilor încastrate sau lipite de perete, iar dacă achiziționezi o cadă cu instalație completă situația devine și mai simplă.

Stiluri de amenajare potrivite pentru o cadă freestanding

Dacă te numeri printre norocoșii care au bifat cu succes aspectele de mai sus, poți trece la partea palpitantă: alegerea modelului preferat al căzii, dar și a stilului de amenajare.

– O cadă freestanding, în funcție de modelul ei, poate să se integreze perfect atât într-o baie elegantă și luxoasă urmând stilul general clasic, modern sau minimalist, cât și în una caldă și intimă creată în stil vintage, rustic sau romantic. 

– Chiar dacă pot fi montate oriunde, parcă locul ideal pentru o cadă freestanding este în centrul băii. Așează lângă ea o măsuță pe care să ții produsele de igienă dar și pe care să poți pune o carte, un pahar și o lumânare.

– Deși o baie cu o cadă freestanding nu mai are nevoie de nimic altceva, integrează fără emoții ghivece cu plante naturale, lumânări parfumate, tablouri sau covorașe de baie.

– Profită de șansa pe care ți-o oferă căzile freestanding în ceea ce privește culoarea. Chiar dacă albul rămâne nuanța preferată a obiectelor sanitare, acestea se pot achiziționa în mai multe culori, ba chiar pot fi îmbrăcate într-un strat de lemn protejat de apă.

– Dacă stai la casă iar cada freestanding este situată la nivelul superior, pune geam deasupra ei. Cu siguranță nu vei regreta alegerea făcută când vei privi cerul albastru cu câțiva nori albi și pufoși sau un cer senin îmbrăcat în stele.

După cum observi, nu este atât de dificil să creezi și acasă atmosfera liniștită și luxoasă pe care o regăsești în hotelurile în care îți petreci vacanțele. O cadă freestanding, uleiuri esențiale și o carte bună sunt amestecul perfect de ingrediente pentru rețeta relaxării în propria ta baie.

Related posts

Reduceri de pana la 70.000 Euro + TVA la apartamente noi cu 3 si 5 camere

Adina Meyers

Ce ne rezervă 2022 în materie de amenajare 

Adina Meyers

Cum se amenajează un living modern 

Adina Meyers