Decor LifeStyle

3 cărți de citit care te pot ajuta să-ți organizezi casa

Traim intr-o societate de consum și multe persoane realizează, la un moment dat, că au adunat o multitudine de lucruri inutile care le aglomerează casa. O parte dintre acestea își doresc să facă ordine, astfel încât să aibă spații mai aerisite care să le permită să se simtă confortabil în propria casă. Dar, uneori, dacă ești într-o astfel de situație, nu știi de unde să începi. 

Ce să arunci? Ce să păstrezi? Cum să-ți organizezi casa eficient? Dacă ți-ai pus deja aceste întrebări, iti propunem 3 cărți de citit care te vor ajuta să-ți faci ordine în casă, dar și să adopți un stil de viață orientat spre simplitate și echilibru. 


1. Cum să ai loc în casă – Lu Wei

Lu Wei a adunat în cartea Cum să ai loc în casă peste 300 de schițe și desene care îți oferă sfaturi și idei utile pentru a-ți organiza locuința, astfel încât să ai o casă ordonată și curată. Autoarea își învață cititorii cum își pot rezolva problemele legate de depozitare, cum să-și redistribuie mobilierul și cum să-și organizeze spațiul eficient.

De profesie arhitect, Lu Wei este unul dintre cei mai căutați arhitecți internaționali și a proiectat peste 20.000 de locuințe și a decorat mai bine de 150.000 de case. Cum să ai loc în casă este cu siguranță una dintre acele cărți de citit care te vor ajuta să-ți faci ordine în fiecare colț al casei și să te simți cu adevărat „acasă”. 

2. Bucuria ordinii – Marie Kondo 

După succesul primei cărți, Marie Kondo vine cu un al doilea volum dedicat organizării locuinței. De această dată, experta în ordine de renume internațional, oferă o multitudine de soluții și sfaturi pentru a gestiona și organiza toate camerele dintr-o casă. Mai mult, vine cu idei concrete pentru a pune în ordine diferite obiecte, de la haine și încălțăminte la fotografii, cărți de citit, tacâmuri sau obiecte de toaletă. 

Cartea conține și o serie de ilustrații foarte utile care explică modul în care hainele se pot împături folosind bine cunoscuta metodă KonMarie. Mai mult, oferă inspirație pentru a-și ajuta cititorii să-și transforme nu doar locuința, ci și modul de viață. 

3. Zen. Arta de a trai simplu – Shunmyo Masuno 

Ordinea într-o locuință nu ține doar de modul în care îți organizezi dulapurile sau ce haine folosești. Ci, foarte importantă a devenit și dobândirea unei vieți echilibrate, orientate spre simplitate. Cartea lui Shunmyo Masuno este o lectură perfectă pentru a începe să-ți schimbi obiceiurile și să dezvolți o gândire Zen. Autorul oferă o serie de lecții practice, ușor de aplicat timp de 100 de zile. 

Lecțiile din carte sunt menite să aducă ordine în minte și în suflet. Astfel, Masuno își sfătuiește cititorii să-și alinieze pantofii după ce îi scot din picioare, să-și așeze furculița pe farfurie după fiecare înghițitură, să planteze flori și să urmărească cum cresc sau cum să privească apusul în fiecare seară. Scopul tuturor exercițiilor fiind să îi ajute pe aceștia să fie recunoscători pentru tot ceea ce au în viață și să privească fiecare zi ca o sărbătoare. Fiecare lecție are alături și un desen minimalist pentru a stimula practicarea tehnicilor de respirație și relaxare. 

Dacă îți dorești să descoperi și mai multe cărți de citit pentru o viață mai puțin aglomerată de lucruri materiale și o mentalitate orientată spre simplitate, poți verifica și anticariatul online Printrecarti.ro. Acesta oferă o gamă largă de cărți noi și vechi, la prețuri accesibile pentru toți pasionații de lectură. Anticariatul Printre Carti pune la dispoziție si o categorie specială de cărți practice pentru casă si gradină, din care puteți afla lucruri interesante despre subiectul care va pasionează.

Related posts

Palatul Ştirbey va fi restaurat. Ce va găzdui clădirea monument istoric

Adina Meyers

ROVEGAN – un spectacol pe cord deschis pentru actori şi pentru public

Adina Meyers

Importanta sapunului in igiena zilnica

Adina Meyers