Atunci cand te intalnesti cu o incapere, primul contact e cu decorul. Observi ansamblul, modul cum sunt distribuite obiectele de mobilier si cele de decor in spațiu, si abia apoi ai ocazia sa interactionezi propriu-zis cu ambientul, sa percepi aromele, sa observi lumina si, mai ales, sa simti texturile.

Pentru a contribui realmente la realizarea confortului dorit, fiecare element e important. La o privire superficiala, decorul e, probabil, suficient, dar daca interactiunea cu spatiul presupune mai mult de atat, texturile sunt si ele extrem de importante. Prin natura lor pot ajuta la modul in care este creata atmosfera. In functie de consistenta, de compozitie si de culoare, reflecta sau filtreaza intr-un anumit mod lumina si regleaza temperatura si sonoritatea.

Imprimeurile geometrice, florale, abstracte pot umple o camera intr-un mod mai sensibil si armonios decat ar putea-o face obiectele insele.

Modul in care sunt imbinate materialele in amenajare poate da tonul senzatiilor pe care un spatiu le sugereaza. Ar puea fi sobru si oficial, daca totul e simplu si neted, ca atunci cand sunt puse la un loc metale, lemn si piele. Tweed-ul poate inlocui pielea, creand acelasi efect de sobrietate si eleganta.

Ar putea fi delicat si feminin daca in prim-plan sunt aduse matasea si blanurile. Alaturi de ele poate fi plasata, cu acelasi efect, dantela. De altfel, dantela este tot mai prezenta in decorurile contemporane, fie ca element de contrapunct intr-un ambient care pune in lumina „istoria” locului sau a obiectelor, fie ca „actor principal” al carui rol este acela de a distorsiona elegant liniile drepte si de a diminua duritatea unor materiale poate prea brute. Arata ideal alaturi de in, canepa si chiar alaturi de lana.

Daca vrei sa dai o nota vesela poti incerca sa decorezi spatiul folosind texturi diferite, luminoase si pline de culoare.

O incapere romantica va miza pe semiobscuritate, pe floral si, de ce nu, pe materiale cu tente sidefate si cromate. Brocartul s-ar incadra, fara indoiala, ideal intr-un astfel de decor.

Catifeaua va ajuta mult la crearea unei atmosfere dramatice, poate chiar cu o tenta de excentricitate, desi, plasata intr-un ambient luminos si colorat, va ramane si ea, alaturi de celelalte componente, un detaliu.

Inainte de a alege materialele potrivite e bine sa acorzi atentie catorva elemente, astfel incat sa stii cum sa le faci sa rezoneze cat mai bine. Analizeaza volumul spatiului, cu cat e mai mare, cu atat iti va permite sa te joci mai mult cu texturile, cu culorile si imprimeurile.

Sezonul e si el foarte important, in functie de asta vei putea alege densitatea materialelor. Iarna vei vrea draperii mai consistente care sa nu lase frigul sa intre usor si, in acelasi sens, vei alege un covor gros care sa contribuie la pastrarea caldurii din camera. Pernele si paturile sunt completari cu care poti jongla usor si cu atat mai mult acum, in lunile de iarna cand se dovedesc utile nu numai pentru a imbraca intr-un mod mai expresiv incaperile.

Mai multe imagini pentru inspiratie gasiti in galeria foto. 
 

Aceste idei au fost oferite de echipa Gavia Concept.

website: www.gaviaconcept.com

e-mail: hello@gaviaconcept.com

www.facebook.com/GaviaConcept

 

 

 

 

Related posts

Avantajele unui sistem de automatizari porti

Adina Meyers

Cehii prefera stilul scandinav de viață. Aduce pace și energie în casă

Adina Meyers

E-Camere.ro – Camere supraveghere – Solutia eficienta la indemana celor interesati sa-si protejeze bunurile materiale si pe cei dragi

Adina Meyers