Indiferent ca vorbim despre o casa sau de un apartament de mici dimensiuni, amenajarea propriei locuinte poate fi un pas dificil, mai ales cand spatiul disponibil este destul de restrans sau are o forma ciudata.

In astfel de cazuri este greu de gasit mobila care sa se potriveasca pe deplin, asa ca cea mai buna varianta este alegerea unui mobilier personalizat, realizat in functie de nevoi specifice si de preferintele fiecarei persoane in parte. Mobila la comanda reprezinta solutia ideala pentru tine daca iti doresti sa amenajezi locuinta intr-un mod practic si, in acelasi timp, cat mai original.

In continuare, iti prezentam cateva reguli de baza pe care este bine sa le ai in vedere atunci cand iti decorezi casa cu mobila la comanda.

Amenajarea locuintei cu mobilier la comanda – sfaturi si recomandari 

Fii creativ

Daca alegi mobila pe comanda in locul celei realizate dupa masuri standard, obisnuite, una dintre cele mai importante sugestii in materie de amenajari interioare este sa incerci sa “uiti” de principii in favoarea creativitatii. In mod firesc, este bine sa te inspiri din revistele de specialitate sau din fotografiile impresionante de pe Internet, insa nu trebuie neaparat sa respecti cu sfintenie anumite directii.

Avand la dispozitie posibilitatea de a combina materialele, formele si culorile dupa bunul plac, este pacat sa nu profiti la maximum de acest lucru. Alege un model de mobilier care te face sa zambesti si, mai presus de toate, care sa fie confortabil si practic. Ulterior, adauga o nota personala fiecarei incaperi, pernele colorate, tablourile elegante sau accesoriile extravagante fiind doar cateva dintre obiectele de ajutor in acest sens.

Fii indraznet

Originalitatea poate transforma o incapere banala si plictisitoare intr-o camera spectaculoasa din toate punctele de vedere. Daca iti doresti sa ii iei prin surprindere pe musafiri atunci cand iti pasesc pragul, alege o anumita tema pentru camera pe care o amenajezi si distreaza-te. Combina elemente neasteptate pentru accent. Spre exemplu, opteaza pentru un coltar extensibil pentru living in culori aprinse precum mov, portocaliu sau albastru. Pentru bucatarie alege o insula eleganta, minimalista, care te va ajuta sa nu incarci vizual spatiul.

Alege un punct focal

De multe ori, oamenii fac greseala de a aglomera o incapere cu fel de fel de elemente diferite, din dorinta de a o decora cat mai original. Rezultatul nu este deloc placut din punct de vedere estetic. Alege un singur element important din camera si transforma-l in punctul focal. Ce inseamna acest lucru? El va domina incaperea, va iesi in evidenta si va fi sustinut de toate celelalte obiecte din jur. Un tapet cu imprimeu elegant, un corp de iluminat stralucitor, un pat tapitat sau o masa colorata pentru bucatarie sunt cateva exemple potrivite.

Calculeaza corect spatiul

Pentru ca mobila la comanda iti permite sa te folosesti fiecare coltisor al camerei si sa il transformi intr-un spatiu perfect pentru depozitare, poti sa pici in capcana de a incarca excesiv camera cu obiecte de mobilier. De aceea, pentru a evita o asemenea eroare, este bine sa iti faci un plan de la bun inceput despre felul in care va fi amplasata mobila. Aminteste-ti ca ai nevoie doar de cateva elemente de baza si de o serie de accesorii.

Mobilier pe comanda de la Unican

Din dorinta de a le oferi clientilor sai o gama cat mai variata de produse, compania Unican produce si comercializeaza mobila la comanda de calitate pentru orice tip de incapere, fie ca e vorba despre mobila de bucatarie, pentru living sau dormitor. Astfel, daca esti in cautare de mobila la comanda pentru propria locuinta, o vizita pe site-ul oficial al firmei Unican te poate ajuta sa alegi produsele potrivite pentru tine si familia ta.

Sursa foto: www.unican.ro 

Related posts

Obiecte de artizanat si detalii frumos mestesugite intr-o casa la munte

Adina Meyers

Vila superba la poalele muntilor

Adina Meyers

Amenajare care valorifica toate spatiile

Adina Meyers