Corpurile de iluminat finisează perfect interiorul oricărei locuințe, fiind esențiale pentru a obține un decor rafinat. Cele mai potrivite piese, care asigură vizibilitate și o atmosferă plăcută, sunt candelabrele. Cu strălucirea și eleganța lor, acestea transformă orice spațiu într-o poveste, de aceea poți să le folosești în amenajarea tuturor camerelor din casă. Indiferent de stilul abordat, există o ofertă bogată de candelabre de unde poți alege fie un model clasic de cristal, fie o variantă modernă care seamănă mai degrabă cu o lustră. De altfel, tehnologia a evoluat atât de mult încât diferența din candelabre și lustre a devenit aproape de nesesizat, motiv pentru care putem spune că reprezintă același lucru. Candelabrele aduc un plus de farmec, însă sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont ca să alegi cel mai bun candelabru pentru fiecare încăpere în parte.

Candelabrul perfect pentru living

Camera de zi este locul din care nu trebuie să lipsească un candelabru. Aici se adună familia și prietenii pentru a petrece timp prețios împreună. Poți face aceste momente mult mai speciale prin prezența unui corp de iluminat modern, însă cu un aspect spectaculos. Dacă ai un living elegant, alege o piesă deosebită din sticlă sau cristal, cu ornamente delicate. Pentru o cameră spațioasă sunt potrivite candelabrele mari, cu brațe, amplasate pe centrul tavanului. În cazul în care sufrageria include și zonă de luat masa, este indicat să amplasezi și acolo un candelabru.

Obiectele moderne, din metal sau abajur cu imprimeu geometric, sunt perfecte pentru stilul modern. La fel de potrivite sunt și modelele tip pendul care au brațe suspendate la înălțimi diferite, pe care le poți amplasa în partea de dining, deasupra măsuței de cafea sau a canapelei ori într-un colț al camerei. Indiferent de alegerea făcută, ia în considerare faptul că un candelabru potrivit pentru living trebuie să fie mult mai mare decât celelalte corpuri de iluminat din casă. De asemenea, lumina trebuie controlată astfel încât să nu strălucească orbitor sau să creeze umbre.

Cum alegi candelabrul pentru bucătărie?

În amenajarea bucătăriei, ai nevoie de elemente practice și funcționale. Lumina artificială este extrem de importantă, mai ales dacă nu ai ferestre. Un candelabru vesel compensează liniile netede și finisajele care asigură utilitate. Dacă ai o bucătărie tradițională, optează pentru un candelabru cu abajur textil, cu împletituri de cânepă sau un produs pictat manual. Pentru stilul modern, sunt recomandate corpurile de iluminat cu suspensii din sticlă colorată, cu formă cilindrică sau de disc. Dacă ai spațiu, amplasează o pereche de candelabre asemănătoare, pentru a obține un impact dublu. În situația în care bucătăria este open-space, montează mai multe candelabre de tip pendul deasupra blatului care separă zonele. Cu siguranță aceste elemente deosebite vor face gătitul mult mai plăcut!

Candelabrul ideal pentru dining

În designul interior, piesa centrală a zonei de dining este candelabrul. În alegerea produsului perfect trebuie luată în calcul înălțimea camerei. Nu ai vrea să riști și să amplasezi un candelabru mare care să stea prea aproape de masă. Obiectele care oferă o lumină ambientală delicată creează o atmosferă aparte. Una dintre regulile nescrise ale amenajării pentru zona de dining este ca forma candelabrului să fie la fel cu forma mesei. Pentru o masă rotundă se potrivește perfect un corp de iluminat rotund sau chiar oval, din cristal, cu diametru mic sau mediu. În cazul meselor dreptunghiulare sunt indicate candelabrele mari, pătrate sau dreptunghiulare. Aceste detalii sunt utile atunci când spațiul pentru luat masa este separat de alte încăperi din casă.

Ce candelabru se potrivește în dormitor?

Pentru dormitor ai nevoie de o atmosferă liniștită, însă în același timp romantică. Cele mai potrivite sunt candelabrele simple, de dimensiuni reduse. Poți opta pentru corpuri de iluminat cu abajur textil în nuanțe naturale ori neutre sau apropiate de culoarea tăbliei patului. Un candelabru cu elemente florale aduce bucurie și relaxare, unul antichizat se potrivește perfect dormitoarelor vintage, iar un candelabru cu finisaj cromat este potrivit pentru stilul contemporan. În funcție de amenajarea dormitorului tău și de spațiu, poți alege chiar și un produs cu două sau trei brațe, pe care să îl montezi deasupra patului.

Regula generală în alegerea candelabrelor este ca dimensiunea lor să fie raportată la cea a încăperii. Un corp de iluminat mic nu va arăta deloc bine pe un tavan mare, la fel și invers. Candelabrele aduc un aspect deosebit locuinței, definesc aspectul unic al fiecărei camere și schimbă starea de spirit. Îmbogățește designul casei tale cu cele mai elegante și stilate candelabre!  

Related posts

Un cămin urban

Adina Meyers

Topul cabinelor de duș populare în industria hotelieră

Adina Meyers

Casa cu terasa pe acoperis

Adina Meyers