LifeStyle

Testeaza retetele bucovinene ale lunii februarie!

Prima reteta bucovineana pregatita în cadrul proiectului se numeste “Varza cu taitei de casa”, a fost preluata din retetarul “RETETELE BUNICULUI – Vol.1″, redactat de Adrian Buzoianu (Chef Buzu) si va putea fi degustata la restaurant, în perioada 4 – 10 februarie 2013,  între orele 16 – 21, la pretul promotional de 6 lei.

Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retete traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana. Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.

“Ne bucura interesul manifestat de public pentru retetele bunicilor si speram sa venim în întampinarea tuturor celor care doresc sa guste acele feluri de mancare pe care stramosii nostri le pregateau acasa sau la camp, în functie de perioadele din an: post, sarbatori, primavara, toamna etc. Reteta fiecarei saptamani va putea fi testata, în cadrul localului nostru, la un pret promotional, accesibil tuturor buzunarelor.”, a declarat Nicoleta Dumitrescu, manager restaurantul Bucatarasul cel dibaci.

“Ne-am propus, prin acest proiect de responsabilitate sociala, sa promovam bucataria romaneasca traditionala. Unele retete au diferite influente etnice, altele au denumiri sau ingrediente ciudate dar ele fac parte din traditia zonei din care provin. Este bine ca exista pensiuni care au pastrat aceste retete traditionale si înca le folosesc.”, a declarat Larisa Toader, Managing Director Russenart Communications.

Proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” este derulat de restaurantul Bucatarasul cel dibaci si Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 si este sprijinit de 37 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, ecuisine.ro, Descopera Romania, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro,Vacante la tara, VideoGuide, WebArt, Woman TV.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Related posts

Taburete cu simt artistic

Adina Meyers

Rețetă rapidă de madelaines

Adina Meyers

Gealan lanseaza spotul TV de promovare a sistemului S9000

Adina Meyers