Decor LifeStyle

Tendințele modei la articole de decor și mobilier pentru casă în 2022

Tendințele modei din 2022, la articole pentru amenajarea casei, te vor surprinde prin versalitatea lor. Acestea sunt foarte variate și se bazează pe valori atemporale, cum ar fi: naturalețea, confortul, eleganța, funcționalitatea și simplitatea. 

Iată care sunt tedințele modei la articole de decor și mobilier în acest an:

Accente de perete

Designerii și-au propus să se întoarcă puțin cu gândul în trecut, spre anii ׳30 și de aceea au adus în tendințele modei articole de decor pentru perete cu suprafețe metalice și oglinzi. În 2022 sunt în trend oglinzile mari, corpurile de iluminat cu abajururi din sticlă mată și transparentă, ceasurile și rafturile de perete. Pentru a adăuga personalitate spațiului, ei recomandă completarea interiorului cu articole de design înnuanțe de culori neutre – gri, bej, alb – care pot fi în armonie cu elementele negre. Astfel de accente apar la tablourile de perete și alte decorațiuni.

Foto: pexels.com

Accente de mobilier 

În 2022, principalele tendințe la mobilier sunt: 

• Mobilierul rotunjit, cu forme curbate, care creează o senzație de confort și relaxare; acest mobilier (ce include canapele și scaune în stil otoman) este asociat cu o lampă în stil retro și un covor cu imprimeu geometric

• Mobilierul din răchită și ratan – scaune, mese, rame de pat, corpuri de iluminat

• Mobilierul acoperit cu o textură moale și elegantă cum este catifeaua

• Articole de mobilier unice – cuiere, băncuțe, mese laptop, etc. 

Articole decorative de artă pentru perete

Designul contemporan din 2022 include și articole decorative pentru casă, cum sunt de exemplu: obiectele de artă create de meșterii care se inspiră din arta bijuteriilor, obiecte din sticlă pentru a crea o atmosferă deosebită, obiecte în stil baroc, rococo sau modern. În 2022 au devenit foarte populare plafonierele sub formă de pandative de mărgele sau bijuterii, care îmbunătățesc semnificativ designul de interior al casei. 

Designerii folosesc în mod activ geometria pentru a ofericorpuri de iluminat de perete care sunt pline de rafinamentprin linii verticale, forme ondulate, cercuri, ce pot crea un joc interesant de lumini și umbre atunci când sunt aprinse.

Foto: pexels.com

Articole din sfera spirituală

Aceste articole apar în tendințele din acest an și includ: statuiete din alamă, statuiete cu idoli religioși, cu idoli cu Budda, sau alte obiecte aurii și care sunt din sfera spirituală a altor popoare. 

Sunt preferate acele articole de tip amuletă, despre care se spune în Feng Shui că aduc prosperitate în casă, cum ar fi: elefant cu trompa în sus, statuietă pisică, amuletă cu monedă, broscuțe care au câte un bănuț în gură, zeița bogăției Lakshmi, amuletă pentru sănătate Wu Lou, statuieta Pi Yao care ajută împotriva energiilor negative și altele. 

Decor vintage 

Pentru acest an, designerii recomandă catifeaua în amenajări interioare, pentru că reprezintă una dintre cele mai versatile texturi la articole de decor vintage. Acest material este moale și confortabil și apare la decorațiuni interioare și articole de mobilier – abajururi, pături, perne, tabureți, etc. 

Culorile în stil vintage pentru anul 2022 sunt acelea neutre care pot crea un decor în stil cabană, unde predomină lemnul și piatra, iar atmosfera este relaxantă. Cele mai populare sunt culorile inspirate din natură și cele pământii, ca de exemplu: verde bogat, albastru intens, roșu cald, gri, bej, ocru, etc.

Foto: pexels.com

Articole de decor pentru masă

În 2022, tendințele la articole de decor pentru masă includ: • Ceasuri de masă, vaze de flori, figurine, statuiete• Vesela de masă albă, portocalie, albastră, turcoaz, acvamarin, sau în nuanțe de fildeș, migdale, scorțișoară,muștar, turmeric și ardei iute, cu un design original• Accesorii decorative, lumânări parfumate și produse de aromaterapie• Articole de tip hand-made, care sunt lucrate de meșteri talentați. 

Dacă vrei să faci o schimbare în casă, îți sugerăm să vezi colecția de articole de mobilier și design din magazinul MobilaIeftina.ro care se comercializează la prețuri reduse și promoționale, accesibile pentru orice buget. Această colecție cu peste 80.000 de produse include accesorii de orice fel, obiecte de decor și mobilier, dar și alte produse pentru casă, grădină și amenajări interioare, foarte populare și în tendințele modei din acest an.

Related posts

Cu ce curățăm pardoselile? Soluții profesionale sau homemade?

Adina Meyers

DIY: Cum preparăm uleiul de lavandă acasă și la ce ajută

Adina Meyers

4 pericole din casa ta, despre care nu stiai ca iti pot afecta sanatatea

Adina Meyers