Balcon si terasa

Terasă feerică în aer liber

Imaginea unei seri de vară perfecte, petrecută în aer liber în curtea din spatele locuinţei, a fost pentru designerul Irina Ștefănescu punctul de plecare în amenajarea propriei terase. Mutată de curând în casă nouă, aceasta nu s-a ocupat de aranjarea spațiului exterior până ce primăvara nu și-a făcut bine simțită prezența. Atunci, terasa cu o suprafață de aproximativ 40 de metri pătraţi a devenit noul centru de interes al familiei.

„Am dorit să amenajăm un spațiu exterior cu două zone distincte și funcționale. Zona de outdoor dining dispune de o masă cu 10 scaune și de un bufet de depozitare aferent, iar cea de outdoor lounge beneficiază de multiple locuri de relaxare.”

Stilul ales este unul eclectic, ca o extensie naturală a decorului interior al locuinţei. În plus, aici, Irina a adăugat câteva accente mediteraneene, cum ar fi scaunele revopsite în alb, perdelele din bumbac și fotoliul împletit din zona de lounge.

În prima fază a amenajării, terasa a fost închisă pe laterale cu panouri din lamele de lemn, pentru a fi protejată de vânt și ploaie. Apoi a fost gândit iluminatul, căci lumina a devenit elementul-cheie al decorului. Deşi terasa dispunea deja de trei surse tradiționale de lumină – două penduluri și o aplică –, Irina a dorit o sursă suplimentară, care să surprindă și să dea naştere unei atmosfere feerice. A ales o ghirlandă cu becuri mici și mate, pe care a dispus-o în zig-zag pe întreg plafonul terasei.

Următorul pas a fost crearea unei zone de interes, care să atragă privirea și să spună o parte din poveste. „Am poziționat pe unul dintre pereții laterali o ramă de fereastră din fier, pe care am vopsit-o în alb, pentru a aduce un accent mediteranean, după care am împodobit-o cu mici ghivece cu plante artificiale. Apoi am adăugat o oglindă decorativă, cu ramă aurie și câteva plăcuțe cu mesaje sugestive, precum și un panou luminos cu „Home”. Ulterior, a venit rândul pieselor de mobilier ce compun zona de relaxare: o canapea modulară din lemn, un fotoliu alb împletit şi cozy, un șezlong multifuncțional, o măsuță auxiliară albă și un covor colorat. Pentru o notă suplimentară de confort, am adus perne decorative aurii, alb-negru și turcoaz.”

Plantele sunt un „must-have” în decorarea spațiului exterior, așa că Irina le-a combinat pe cele naturale (tuia columnaris, mentă, lavandă, busuioc și căpșuni) cu plantele artificiale, în ghivece, precum un măslin și câteva tufe de levanțică în ghivece mici.

Foto: Dan Purice

Material realizat cu sprijinul Vigo Store Company, designer: Irina Ștefănescu, tel.: 0786.028.762, office@vigostore.ro, www.vigostore.ro

Related posts

Designul spaţiilor exterioare, o adevărată provocare

Adina Meyers

Oglinda – un accesoriu care nu poate lipsi din baie

Adina Meyers

Elemente care nu trebuie sa lipsească atunci când îți amenajezi baia

Adina Meyers