ルイヴィトン 財布コピー スーパーコピー財布 スーパーコピー時計 スーパーコピー時計 偽物ブランド スーパーコピー スーパーコピー ブランドコピー スーパーコピー スーパーコピー スーパーコピー ブランドコピー ブランド時計コピー ウブロスーパーコピー ロレックス時計コピー エルメスコピー スーパーコピー スーパーコピー スーパーコピー iphoneケースブランドコピー ブランドコピー
スーパーコピー ルイヴィトンコピー ルイヴィトン財布コピー スーパーコピー Terasă feerică în aer liber - casamea.ro

Balcon si terasa

Terasă feerică în aer liber

Imaginea unei seri de vară perfecte, petrecută în aer liber în curtea din spatele locuinţei, a fost pentru designerul Irina Ștefănescu punctul de plecare în amenajarea propriei terase. Mutată de curând în casă nouă, aceasta nu s-a ocupat de aranjarea spațiului exterior până ce primăvara nu și-a făcut bine simțită prezența. Atunci, terasa cu o suprafață de aproximativ 40 de metri pătraţi a devenit noul centru de interes al familiei.

„Am dorit să amenajăm un spațiu exterior cu două zone distincte și funcționale. Zona de outdoor dining dispune de o masă cu 10 scaune și de un bufet de depozitare aferent, iar cea de outdoor lounge beneficiază de multiple locuri de relaxare.”

Stilul ales este unul eclectic, ca o extensie naturală a decorului interior al locuinţei. În plus, aici, Irina a adăugat câteva accente mediteraneene, cum ar fi scaunele revopsite în alb, perdelele din bumbac și fotoliul împletit din zona de lounge.

În prima fază a amenajării, terasa a fost închisă pe laterale cu panouri din lamele de lemn, pentru a fi protejată de vânt și ploaie. Apoi a fost gândit iluminatul, căci lumina a devenit elementul-cheie al decorului. Deşi terasa dispunea deja de trei surse tradiționale de lumină – două penduluri și o aplică –, Irina a dorit o sursă suplimentară, care să surprindă și să dea naştere unei atmosfere feerice. A ales o ghirlandă cu becuri mici și mate, pe care a dispus-o în zig-zag pe întreg plafonul terasei.

Următorul pas a fost crearea unei zone de interes, care să atragă privirea și să spună o parte din poveste. „Am poziționat pe unul dintre pereții laterali o ramă de fereastră din fier, pe care am vopsit-o în alb, pentru a aduce un accent mediteranean, după care am împodobit-o cu mici ghivece cu plante artificiale. Apoi am adăugat o oglindă decorativă, cu ramă aurie și câteva plăcuțe cu mesaje sugestive, precum și un panou luminos cu „Home”. Ulterior, a venit rândul pieselor de mobilier ce compun zona de relaxare: o canapea modulară din lemn, un fotoliu alb împletit şi cozy, un șezlong multifuncțional, o măsuță auxiliară albă și un covor colorat. Pentru o notă suplimentară de confort, am adus perne decorative aurii, alb-negru și turcoaz.”

Plantele sunt un „must-have” în decorarea spațiului exterior, așa că Irina le-a combinat pe cele naturale (tuia columnaris, mentă, lavandă, busuioc și căpșuni) cu plantele artificiale, în ghivece, precum un măslin și câteva tufe de levanțică în ghivece mici.

Foto: Dan Purice

Material realizat cu sprijinul Vigo Store Company, designer: Irina Ștefănescu, tel.: 0786.028.762, [email protected], www.vigostore.ro

Articole similare

Trucuri pentru amenajarea unei bai

Adina Meyers

Amenajarea unei terase de 15 mp

Adina Meyers

Si o baie mica poate fi amenajata asa cum iti doresti

Adina Meyers