Amenajare baie Amenajari apartamente Practic

Tendințele anului 2021 pentru amenajarea băilor

Este indicat să aveți în vedere că baia poate fi una din încăperile în care ne deconectăm de la realitate pentru câteva minute de relaxare. Așadar aflați o serie de tendințe de amenajare a băii pentru 2021.

 

Revin culorile, singura materie de decor prin care îți poți lăsa imaginația să zboare


În ultimii ani paleta culorilor a fost introdusă și în reamenajarea băilor. Deși în urmă cu ceva vreme toată lumea opta pentru o non culoare, cea mai des întâlnită fiind albul, pentru anul viitor sunt propuse cele culori care au un efect liniștitor.

Printre propunerile anului 2021 remarcăm  albastrul (cel mai adesea nuanțe smarald), verde, culori pastel neutre și, desigur, eternul, inevitabilul alb, pe care îl puteți combina cu orice.

Modelele sau texturile cu nervuri 

O altă tendință care a început să capete notorietate printre producători este utilizarea modelelor sau texturilor cu nervuri.

De la mobilier, până la panouri de sticlă și pereți, în ultimii doi ani și în 2021 devine o tendință care ajunge și atunci când vorbim de amenajarea băii.

2021 ne aduce un material nou pentru a ne decora baia: marmura

Anul viitor va fi cu siguranță marcatde revenirea marmurei atunci când discutăm de materialele folosite pentru decorul băii.

Fiind un material delicat și elegant, marmura continuă să capete faimă printre decoratori datorită aspectului luxos pe care îl conferă camerei.

Singurul lucru la care ar trebui să acordați atenție, dacă optati pentru marmură, sunt detaliile. Cu alte cuvinte, deși marmura poate da uneori o ușoară senzație de răceală, totul poate fi rezolvat cu accesoriile folosite.

Pe lângă marmură, printre tendințele anului viitor, atunci când vine vorba de materiale, se mai numără lemnul și piatra naturală.

Tendința detaliilor aurii va continua în anii următori

Până nu demult, o pată de auriu era considerată kitsch.

Unul din motivele acestei etichete este simplă de dedus. Fiind o culoare care se potrivește rar cu altele, dar și dificil de incorporat cu anumite materiale. Dar astăzi, detaliile aurii din băi sunt pur și simplu în vogă.

Indiferent de culoarea sau materialul pe care îl alegeți, auriul se potrivește perfect cu orice. Detaliile aurii conferă băii un aspect luxos, rafinat și unic. 

Cel mai important detaliu estetic pentru o baie perfectă este oglinda!

Fie că este din lemn, cu ramă aurie, rotundă sau dreptunghiulară, trebuie să se adapteze pentru a crea vizual un spațiu mai mare.

Anul 2021 aduce oglinzi mari, de formă pătrată și dreptunghiulară, cu vârfuri rotunjite.

Două concepte pe care se va pune accent și anul viitor sunt îmbinarea luminii cu oglinzile.

Iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente regăsite în băi și, indiferent de tendințe, lumina naturală se desprinde întotdeauna ca fiind cea mai bună. Dacă este însă imposibil, este recomandat să direcționați iluminatul artificial spre oglindă și chiuvetă.

Related posts

Solutii complete de amenajare: mobilier la comanda si sfaturi decorative incluse

Adina Meyers

Idei pentru decorarea pereților

Adina Meyers

Schema de culori ideala intr-o amenajare

Adina Meyers