Practic

Tendintele anului 2021 in materie de covoare

Covoarele au revenit in tendinte anul acesta si vor continua sa ramana un accesoriu necesar in casele noastre.

Fiind una din cele mai accesibile moduri in care ne putem transforma incaperile din casa este greu sa putem pastra pasul cu ceea ce apare nou pe piata. Varietatea modelelor si texturilor sunt impresionante, de aceea va venim in ajutor cu o serie de idei.

Covorul este una dintre cele mai accesibile modalitati de transforma orice camera. Cu toate acestea, nu exista nicio indoiala ca este in continuare un mod accesibil de a transforma aspectul camerei.

Desi par elemente banale, covoarele acopera suprafete destul de mari si au un impact puternic in decorul unei camere.

Atunci cand il alegi te sfatuim sa tii cont de amenajarea din casa dar si de utilitatea materialului din care este confectionat covorul. Iata ce se poarta in 2021 in materie de covoare:

Textura catifelata

Cel mai potrivit pentru zonele cu trafic redus ale casei, cum ar fi sufrageria si dormitorul, un covor gros catifelat ofera un aspect luxos si elegant. In plus se simte si foarte moale sub picioare.

Modele picturale

In ultimii ani, covoarele picturale au devenit din ce in ce mai populare pe podele si chiar pe pereti. Aceste modele abstracte functioneaza la fel de bine intr-o incapere complet amenajata. Alegeti un model in nuante tonale sau, pentru un impact maxim, un spectru de nuante contrastante.

Materialul face diferenta

Alegerea unui covor diferit pentru fiecare camera a casei va permite sa amestecati materialele in functie functionalitate. De exemplu, sisalul din fibra naturala rezistent la uzura este ideal pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi camera de zi si holul.

Covor cu tesatura plata

Pentru o zona aglomerata precum scarile, opteaza pentru un covor cu tesatura plata. Realizate cu fibre mai mici si bucle bine tesute, au o suprafata neteda si plana, astfel incat orice pata sa fie usor de indepartat.

Designul uniform ramane in voga

Holul este unul dintre cele mai utilizate si functionale spatii dintr-o casa. Pentru aceste incaperi sunt recomandate modelele subtile.

Iluzie optica

In functie de dimensiunea camerei, covorul te poate ajuta sa creezi iluzia optica pentru a mari si mai mult incaperea. Designul liniar al covoarelor va poate ajuta pentru acest lucru.

Related posts

Organizarea produselor de înfrumusețare

Adina Meyers

Astazi redecoram camera copiilor. Cum alegem tapetul?

Adina Meyers

Ce poţi face cu o agrafă. Câteva utilizări practice

Adina Meyers