Anul 2018 evidențiază o piață imobiliară cu o creștere nu foarte semnificativă a prețurilor, deoarece daca privim retrospectiv, anul 2016 aducea creșteri de 12.4%, în timp ce în 2017 această evoluție s-a oprit la pragul de 9.1%. Acest lucru arată o piață care tinde spre maturitate și încearcă să se stabilizeze.

 

Cu toate acestea, multe firme de constructii precum Euromateria din București au în plan deja foarte multe proiecte privind construirea de ansambluri rezidențiale până la finalul anului 2018. Privind piața de ansambluri rezidențiale putem observa ca prețul unei locuințe noi care este în construcție este destul de ridicat, deoarece acesta reflectă în totalitate majorarea ratei inflației și scumpirea costurilor suportate de o firmă de construcții privind ridicarea acestora.

 

Astăzi, piața imobiliară afirmă faptul că cele mai multe construcții de ansambluri rezidențiale se află în zona de Sud a Bucureștiului datorită prețurilor mai scazute. Firmele de construcții aduc în zona sudică a capitalei ansambluri rezidențiale formate cele mai multe din 2 camere cu prețuri cuprinse între 30000 euro și 100000 euro.

 

Multe firme de construcții care au început construirea ansamblurilor rezidențiale în zona de Sud a capitalei au avansat foarte mult lucrările pentru ca acestea să fie gata până la finalul anului 2018, iar multe dintre acestea se ocupă deja cu lucrările privind instalațiile electrice si sanitare, promițând apartamente luxoase și foarte stabile, cu finisaje din cele mai bune materiale.

 

Piața imobiliară bucureșteană dorește să aducă în prim plan un număr fabulos al complexelor rezidențiale ce ar trebui finalizate până la finalul anului, astfel că sectorul în care sunt cele mai multe proiecte este sectorul 4, cu peste 65 de proiecte în curs de dezvoltare, urmat de sectorul 3 cu peste 60 de proiecte, sectorul 1 cu peste 55 de proiecte, sectorul 6 cu peste 45 de proiecte, sectorul 2 cu peste 40 de proiecte si sectorul 3 cu peste 30 de proiecte.

 

Numărul acestora este destul de mare dacă privim ultimele știri pe piața economică, în care se prevestește o criză imobiliară din cauza inflației destul de ridicate, dar și o criză bancară din cauza neplății împrumuturilor de către cetațeni care au dorit sa își facă un credit pentru locuință. Alte cauze sunt numărul în creștere de șomeri, dar și scumpirea semnificativă a materialelor de construcție.

 

Numeroase ansambluri rezidentiale in curs de finalizare din Bucuresti au peste 50% apartamente cumpărate. Cu toate acestea, cererea pentru cumpărarea de locuințe în astfel de zone este într-o ușoară scădere în momentul actual. Cu toate acestea, ultimul trimestru al anului 2018 este posibil să aducă cereri foarte mari, la fel cum s-a întâmplat în fiecare an în ultimul trimestru. Ca de fiecare dată, s-a dovedit ca perioada septembrie – octombrie – noiembrie să fie perioada de vârf a tranzacțiilor înregistrate pe această piață.

 

Pe lângă acest lucru, șomajul are un mare impact asupra construcțiilor de ansambluri rezidențiale pentru finalul lui 2018 și începutul lui 2019, deoarece tendința este ca locuitorii Romaniei să plece la muncă în străinătate sau să intre in șomaj. Acest lucru o să conducă la salarii enorme pentru muncitorii din acest domeniu și astfel piața se va confrunta cu lucrători puțini, salarii mari, cerere în declin, materiale de construcții cu prețuri ridicate și asa mai departe.

 

Daca sfârșitul anul 2018 ar înregistra proiecte în descreștere pentru anul 2019 privind construirea de ansambluri rezidențiale, atunci oamenii se vor axa mai mult pe locuințele vechi care aduc și în momentul de față prețuri de cumparare a imobilelor pe o pantă descendentă. Dacă facem o comparație privind prețurile chiriilor între o locuință nouă și una veche, vom observa că acestea sunt destul de asemănătoare, cu diferențe foarte mici de prețuri, lucru total surprinzător dacă ne raportăm la prețurile lor de cumpărare.

 

 

 

Related posts

Cu Gama Symmetrica pentru Gradina, amenajarile trec usor testul timpului

Adina Meyers

Ce trebuie sa stii despre chiuvetele din piatra naturala

Adina Meyers

Câți bani mai sunt disponibili pentru Programul “Prima Casă”

Adina Meyers