LifeStyle

Symmetrica a livrat in primele 6 luni peste 1 milion de metri de pavele si borduri

In momentul de fata, Symmetrica opereaza cinci unitati de productie, doua dintre acestea (cea de la Prejmer, din judetul Brasov, si cea de la Sintereag, din judetul Bistrita) fiind deschise in prima jumatate a anului, in urma unor investitii de peste 4 milioane de euro.

Compania are o capacitate de productie de 11.500 m de pavele si borduri pe zi, cea mai mare de pe piata româneasca, si o acoperire geografica care o transforma in principalul producator de profil, la nivel national.

“Marirea capacitatilor de productie prin deschiderea in acest an a doua noi fabrici, in Brasov si Bistrita, a dus la cresterea volumului de livrari in zone geografice noi si la majorarea numarului de clienti. Per total, in primele sase luni am livrat peste 1 milion de metri de pavele si borduri, cu circa 60% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

Pe plus si la afaceri: 5,9 milioane de euro in prima parte din 2012

Pozitionarea fabricilor in zone cu potential mare de consum, Suceava – Iasi – Bucuresti – Brasov – Bistrita, a avantajat producatorul local, care a reusit, prin acces mai rapid si mai ieftin la clienti, sa creasca cifra de afaceri cu peste 40% in prima parte a anului, pâna la aproximativ 5,9 milioane de euro.

In ceea ce priveste produsele Symmetrica care au atras cele mai mari vânzari in prima parte a acestui an, Directorul Executiv al companiei precizeaza ca pavelele au avut ponderea majoritara – peste 60% din cantitatea totala livrata. Cât despre principalii clienti ai acestor produse, el adauga ca acestia sunt antreprenori angrenati in proiecte de reabilitare de drumuri, trotuare si parcuri.

“Cererea pe segmentul rezidential a ramas la un nivel scazut, comparabil cu cel de anul trecut. In schimb, am constatat o crestere pe partea de distributie in sistem Do-It-Yourself. Cel mai mare proiect din prima parte a anului a fost cel de dezvoltare si reabilitare a arterelor din municipiul Iasi. Aici, cantitatea livrata a fost de peste 150.000 de metri de produse”, a adaugat reprezentantul companiei.

Tot in primul semestru, Symmetrica a finalizat si livrarile pentru lucrarile de refacere a trotuarelor din statiunea Neptun.

Pentru 2012, compania estimeaza o majorare cu 20 de procente a business-ului, pâna la 16,2 milioane de euro, de la 13,5 milioane de euro in 2011.

Piata a urcat cu 20%, impulsionata de investitiile cu fonduri comunitare

Despre piata locala de pavele si borduri, Sebastian Bobu estimeaza ca, in primul semestru al anului, aceasta a crescut cu 15 – 20% comparativ cu anul precedent.

In opinia acestuia, cresterea a fost determinata, pe de o parte, de continuarea investitiilor cu fonduri comunitare, iar pe de alta parte avansul a venit ca urmare a dorintei autoritatilor locale de a finaliza unele proiecte in aceasta perioada.

Anul trecut, piata româneasca de profil a atins o valoare de circa 70 de milioane de euro.

Related posts

InterContinental Bucharest offers free to use smartphones for all hotel guests

Adina Meyers

Campanie publicitara outdoor

Adina Meyers

Desert de sezon: prajitura cu gutui

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe