LifeStyle Retete

Supa cu galuste

Ingrediente:

Pentru supa:

carne de pui

3 morcovi

1 ceapa

1 pastarnac

1 ardei capia

o felie de telina

sare dupa gust

patrunjel

Pentru galuste:

120 g gris

2 oua

un praf de sare

2 linguri de apa

2 linguri de ulei

un varf de cutit de praf de copt

Citeste si: Ciorba de perisoare a la grec

Mod de preparare:

Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele intregi sau taiate bucati mari, pe care le-am spalat si curatat inainte. Acoperim oala cu un capac si le lasam sa fiarba.

Intre timp ne ocupam de galuste: intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Intr-un bol batem ouale cu un tel, adaugam apa, uleiul si sarea si amestecam bine. Adaugam grisul in ploaie si amestecam incontinuu pana ajungem la consistenta dorita. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa. Adaugam la final si praful de copt si amestecam. Lasam compozitia deoparte pentru 10 minute, pentru a se ingrosa putin.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, tragem oala cu apa de pe foc si cu ajutorul unei lingurite, luam din compozitie si scufundam in apa fierbinte.

Dupa ce am terminat de facut toate galustele, acoperim oala cu un capac si o dam pe foc mic pentru inca 10 minute, apoi turnam peste galuste o cana cu apa rece. Le mai lasam la fiert pentru aprox. 5 minute, apoi le scoatem pe un platou.

Dupa ce carnea si legumele au fiert, le scoatem pe un platou, apoi strecuram supa.

Dupa ce am strecurat supa, adaugam legumele taiate bucati mari, galustele si sare dupa gust. Deasupra presaram patrunjel verde.

Pofta buna!

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Related posts

Cotlete de porc cu porumb in unt

Adina Meyers

Maison & Objet 2015 sau primavara pariziana

Adina Meyers

Deserturi din vremea copilăriei

Adina Meyers