Amenajare dormitor LifeStyle

Ce tipuri de saltele sunt mai potrivite pentru tine? 

Te-ai hotărât să scapi de vechea ta saltea și să iei una nouă. Dar cum și unde să găsești o saltea care ți se potrivește cu adevărat? Până la urmă, scopul tău este să dormi bine și să nu stai treaz noaptea, gândindu-te la calitățile mai mult sau mai puțin bune ale saltelei tale. 

Cert este că întinsul pe saltele în medie două minute, îți poate oferi o primă impresie, dar cu siguranță nu este suficient pentru o evaluare cuprinzătoare și o decizie de cumpărare bine gândită. Aici trebuie iei în considerare factori mai ampli, pentru a asigura o senzație permanentă bună atunci când dormi.

Singur sau în pereche?

În primul rând, trebuie să ții cont dacă vei dormi singur pe saltea sau dacă o vei împărtăși cu cineva care poate avea obiceiuri de dormit complet diferite și care poate avea o formă de corp diferită. Dacă diferențele de poziție de dormit și greutatea corporală sunt semnificative, dacă este posibil, ar trebui cumpărate două saltele individuale.

Decalajul perturbator poate fi eliminat ulterior cu un topper. Unii producători de saltele oferă și opțiunea de a combina două miezuri diferite într-o singură saltea. Dacă cele două saltele sunt așezate una lângă cealaltă într-un pat dublu, acestea ar trebui sa fie întotdeauna de aceeași înălțime pentru a evita „căderile” în pat. Modelele cu o bază cu arc fără margini, sunt deosebit de potrivite în acest caz.

Poziția de dormit

Următorul pas este să clarifici ce tip de saltele se potrivesc cel mai bine obiceiurilor tale de dormit, adică, dacă de obicei dormi pe burtă, pe spate sau pe o parte. Datorită contururilor laterale puternic variate ale corpului, cei care dorm pe o parte au nevoie de o saltea foarte flexibilă și adaptabilă pentru a-ți putea afunda suficient de mult umerii și șoldurile. Pe de altă parte, cei care dorm pe burtă și pe spate au nevoie de o saltea mai fermă, care să ofere un sprijin bun și să prevină lăsarea în mijlocul corpului. În funcție de poziția ta de dormit, ar trebui să alegi o saltea care să ofere adaptabilitatea sau suportul adecvat.

Saltele – Grad de duritate

Odată ce te-ai hotărât asupra unui anumit tip de saltea, este timpul să treci la detalii. Ar trebui să afli ce grad de fermitate este potrivit pentru tine. Cu cât gradul de duritate selectat este mai mare, cu atât senzația de culcare este mai fermă. Pe lângă greutatea corporală, preferințele tale personale joacă, de asemenea, un rol important. Dacă îți place să stai întins ferm, ar trebui să alegi un grad ridicat de duritate. Dacă îți place să dormi pe o suprafață foarte moale, poți folosi un grad de duritate mai scăzut.

Odată ce toate detaliile au fost clarificate, se pune firesc întrebarea dacă salteaua selectată corespunde și așteptărilor în ceea ce privește calitatea. Va rezista salteaua mult timp sau se va deteriora într-un timp foarte scurt? Spuma folosită este adaptabilă permanent sau arcurile rezistă la sarcina permanentă? Pentru a fi sigur de calitatea saltelelor, fă alegerea potrivita!

Related posts

Recomandarea lui Chef Scarlatescu pentru aceasta vara: Pui Teriyaki cu rucola, baby spanac si ardei gras!

Adina Meyers

Feng Shui sau modul in care iti poti organiza armonios locuinta

Adina Meyers

17 aperitive tradiționale și sofisticate cu care să-ți impresionezi invitații de sărbători

Adina Meyers