LifeStyle

Cum purificam aerul din interior? Folosim sau nu umidificatoare in camerele copiilor nostri?

Specialistii Daikin Romania, reprezentanta locala a liderului mondial si european pe piata aparatelor de aer conditionat, raspund intrebarilor prin solutii de purificare a aerului din interior combinate cu umidificatoare. Amintim astfel purificatorul Ururu, cu functie de umidificare integrata si Ururu Sarara, un aparat de aer conditionat care integreaza functii de umidificare, dezumificare, purificare, pe langa cele de ventilatie si incalzire/racire. Acestea ajuta la eliminarea prafului, acarienilor, bacteriilor sau virusilor care pot prolifera in mediul umed.

De ce este importanta umidificarea aerului pentru copii?

Utilizarea umidificatoarelor pentru camerele copiilor este recomandata ca masura de prevenire sau tratare a simptomelor de crup, una dintre cele mai frecvente afectiuni respiratorii de natura virala la copii, cu incidenta de varf in sezoanele de toamna si iarna. Simptomele crupului sunt asemanatoare cu ale racelii si gripei, dar se diferentiaza prin tuse, raguseala si dificultati de respiratie. Aerul umidificat corespunzator previne aparitia virusilor (sau le micsoreaza durata de viata) si mentine umiditatea mucoasei nazale a copiilor, care actioneaza ca o bariera de protectie impotriva acestora.

Riscuri de imbolnavire minimizate prin purificarea aerului

La polul opus, umiditatea crescuta a aerului poate provoca alte probleme ale sistemului respirator, fie din cauza curatarii necorespunzatoare a aparatelor conventionale de umidificare, fie din cauza bacteriilor care se pot dezvolta in mediul umed. Mai mult decat atat, aerul interior contine multe substante care genereaza probleme de sanatate, precum alergeni, praf, acarieni, bacterii, virusi si fum de tigara. Astfel, folosirea purificatoarelor de aer elimina multe dintre riscurile asociate bolilor respiratorii, alergiilor sau astmului, care se dezvolta in mod special in primele etape de viata.

Solutiile Daikin pentru calitatea si umiditatea aerului

Purificatorul de aer Daikin Ururu umidifica aerul din interiorul locuintei si elimina efectele aerului uscat. Functia de umidificare inovatoare – denumita „Ururu” in japoneza – se realizeaza prin incorporarea unui rezervor mic de apa in combinatie cu o roata de apa si un filtru de vaporizare. Apa din rezervor curge in tava receptorului unde se afla roata de apa, care ridica apa pe masura ce se roteste si o descarca peste filtru. Aerul directionat prin filtru, absoarbe umezeala si o refuleaza in camera, sub forma de aer umed. Trebuie doar sa umpleti din cand in cand rezervorul de 4 litri cu apa si aparatul va umezi aerul dintr-o incapere cu un volum maxim de 600 ml/h.

Functia de purificare a Daikin Ururu indeparteaza eficient alergenii (de ex. polenul, acarienii, praful etc.), bacteriile si virusii. In plus, purificatorul are o eficienta ridicata de dezodorizare, indeparteaza eficient fumul de tigara, descompunand in acelasi timp si alte mirosuri. Gratie functionarii silentioase, purificatorul poate fi folosit in dormitor si pe timpul noptii, permitandu-va un somn linistit. Unitatea include 7 filtre cutate (unul pentru utilizare imediata si 6 de schimb).

Ururu Sarara este primul si singurul sistem de pompe de caldura din lume care combina intr-o singura unitate racirea, incalzirea, purificarea aerului, ventilatia, umidificarea si dezumidificarea. Umidificarea aerului este realizata fara racord la o sursa de apa, printr-un element de umidificare unic incorporat in unitatea exterioara care absoarbe umezeala prezenta in aerul exterior si o trimite catre unitatea interioara. Din moment ce umezeala nu este absorbita din aerul din camera, dezumidificarea rapida si eficienta este posibila, chiar si cu aerul mai rece din timpul iernii. Prin urmare, alimentarea cu apa sau curatarea de durata nu mai sunt necesare. De asemenea, aceasta functie elimina ingrijorarea pentru dezvoltarea bacteriilor si a altor microorganisme. Prin functia de ventilatie, datorita unitatilor aer-aer care trag aer din exterior, in camera va fi intotdeauna aer proaspat, chiar daca ferestrele sunt inchise. Purificarea aerului se face in trepte: filtrarea de praf si polen, filtrarea fotocatalitica ce distruge mirosurile, precum fumul de tigara sau mirosurile din timpul prepararii alimentelor, iar in etapa finala, Flash Streamer aplica aerului inca un tratament: distruge moleculele posibile de formaldehida, virusii si mucegaiurile.

Filtrul se curata automat, zilnic, fapt ce elimina nevoia de curatare si scade consumul de energie al dispozitivului cu pana la 25%. Noul senzor "Intelligent Eye" (ochi inteligent) al dispozitivului ajuta la directionarea fluxului de aer departe de orice persoane aflate in camera pentru ca acestea sa nu fie afectate de curent si activeaza automat modulul economic al dispozitivului care va reduce si mai mult consumul de energie, in cazul in care nu detecteaza nicio prezenta umana timp de 20 de minute. Sistemul are un design de ultima generatie, pentru care a castigat deja prestigiosul premiu Red Dot Design 2013 si foloseste agent frigorific ecologic si cu un nivel inalt de eficienta (R32), gratie caruia a devenit cel mai eficient dispozitiv de pe piata din punct de vedere energetic din clasa sa, fiind clasificat in cea mai inalta categorie de eficienta A+++.

 

 

Related posts

(P) Häfele România aduce pe piață noua colecție de electrocasnice Dolce&Gabbana și Smeg

Adina Meyers

Saint-Gobain sarbatoreste 350 de ani de activitate

Adina Meyers

Cateva sfaturi care sa te ajute sa lupti cu alergiile din propria casa

Adina Meyers