LifeStyle

Sunt obiect de muzeu, caut vizitator!

Astfel, timp de 58 de zile, cate un obiect reprezentativ pentru colectiile celor 58 de muzee si galerii de arta membre ale RNMR “prinde viata” si isi spune povestea, cu scopul de a stimula interesul cititorilor de a vizita muzeele detinatoare ale artefactelor care se prezinta.

Fiecare obiect devine un personaj care isi imbie vizitatorul oferindu-i informatii interesante, mai putin cunoscute sau chiar amuzante, in incercarea de angajare a publicului in relatia cu obiectele de patrimoniu si cu muzeele.

Este prima campanie nationala de promovare a muzeelor care se realizeaza in Romania, marcand o premiera atat pentru presa romaneasca, cat si pentru comunitatea muzeala.

* * *

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania este o organizatie non-profit infiintata in 2006, ce are ca obiective principale dezvoltarea organizationala a muzeelor si a galeriilor de arta membre si asigurarea legaturii intre acestea prin informare, consultanta si schimb de experienta.

RNMR acopera nevoile membrilor sai orientandu-si activitatile asupra patrimoniului, turismului cultural si pregatirii profesionale a resurselor umane angajate in sector. RNMR este furnizor de solutii in domeniul politicilor muzeale nationale.

Proiect realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National (AFCN)

Partener: Romania libera

Related posts

2 reguli pentru a vă da seama unde să puneți umidificatorul

Adina Meyers

Bateriile Panasonic EVOLTA stabilesc un nou record mondial pe circuitul de la Le Mans

Adina Meyers

S-a lansat thelightdesign.ro, revista online dedicata luminii

Adina Meyers