Amenajari Interioare

Frigider sau combina frigorifica?

Aparatele frigorifice fac parte din viata noastra, iar in momentul de fata nu credem ca mai exista o locuinta in care sa nu gasim macar un astfel de electrocasnic, chiar daca vorbim de unul de dimensiuni foarte mici. Printre cele mai cumparate aparate frigorifice se numara frigiderul si combina frigorifica, dar oare stim intr-adevar care sunt diferentele dintre cele doua?

Combina frigorifica se adreseaza in special celor care sunt in cautarea unui spatiu cat mai mare pentru a tine la rece alimentele perisabile, precum si pentru a depozita intr-un congelator destul de incapator alimentele din carne, fructele sau legumele pe care vrem sa le pastram pentru o perioada cat mai lunga de timp. Aceasta este formata din doua compartimente distincte, una dintre ele fiind reprezentata de congelator, care poate fi amplasat in partea de sus sau partea de jos a combinei frigorifice (in functie de model sau de preferintele cumparatorilor).

De cealalata parte, frigiderul face in mare parte acelasi lucru ca si combina frigorifica, doar ca dimensiunile sale sunt ceva mai mici – asta pana la un anumit punct. Tine cont de faptul ca nu vei observa foarte multe diferente atunci cand facem o comparatie intre un frigider mai mare si o combina frigorifica.

Asadar, intre un frigider si combina frigorifica principalele diferente sunt reprezentate de dimensiuni, dar si de cateva functii speciale care se pot gasi in dotarea acestora din urma. In alegerea pe care o vei face tu va trebui sa tii cont de mai multe aspecte, care sunt aplicabile in ambele cazuri. Vom discuta despre ele mai multe in randurile urmatoare.

Primul lucru pe care tu va trebui sa il ai in vedere atunci cand vine vorba de alegerea unui nou aparat frigorific este reprezentat de capacitatea maxima pe care o are acesta. Aici este cat se poate de evident faptul ca o sa alegi in functie de care sunt necesitatile tale. Incearca sa nu mergi pe principiul „cu cat mai mare, cu atat mai bine”, iar asta pentru ca o sa ai de pierdut procedand astfel. In schimb, incearca sa te gandesti care este exact spatiul de care tu ai nevoie – nu are rost sa cumperi un frigider mare daca in mare parte se va afla doar aer in el, pentru ca o sa ocupe spatiu degeaba, iar consumul energetic va fi si el unul mai ridicat.

Pe langa capacitate e bine sa te uiti forte atent si la modul in care este compartimentat frigiderul, iar asta pentru ca degeaba volumul total al aparatului frigorific este unul mare, daca, atunci cand vine vorba de compartimentare, aceasta este una defectuoasa. De ce? Pentru ca va „manca” destul de mult din spatiul total avut la dispozitie.

Un alt aspect de avut in vedere este reprezentat de tipul de dezghetare al aparatului frigorific. Cel mai bine este ca tu sa iti indrepti atentia catre modelele care dispun de o functie de dezghetare automata sau care beneficiaza de tehnologia No Frost. In acest fel scapi de necesitatea de a dezgheta periodic frigiderul, o activitate care necesita timp si nu este chiar tocmai placuta. Sa nu uitam nici de eficienta energetica pe care un aparat frigorific o poate avea. Din moment ce vorbim de un aparat care va functiona continuu, e de preferat un consum cat mai mic de energie electrica.

Related posts

Cum insufletesc textilele decorative orice interior

Adina Meyers

Transformarea unui pod intr-un loft ultramodern

Adina Meyers

Geometrie simpla, pe malul marii

Adina Meyers