Atunci cand stam intr-un apartament singurul refugiu in aer liber pe care noi il avem, unde sa stam si sa ne putem relaxa dupa o zi obositoare este balconul. Unii dintre noi, mai norocosi, se pot bucura de un spatiu generos, care le ofera o libertate de miscare mult mai mare atunci cand vine vorba de amenajarea sa, insa majoritatea apartamentelor sunt unele care ne pun la dispozitie un balcon de dimensiuni destul de mici. Despre amenajarea acestora din urma vom vorbi mai multe in randurile urmatoare.

In articolul de azi ne-am propus sa iti oferim cateva idei practice pentru amenajarea unui balcon mic, astfel incat sa ai un loc retras si linistit in care sa te relaxezi exact asa cum trebuie. O sa vezi ca un spatiu limitat nu iti va pune neaparat bete in roate, ci cu putina imaginatie putem ajunge la niste rezultate care sa fie cu adevarat “Wow”.

Un prim lucru pe care cu siguranta l-ai observat la balcoanele mici este acela ca ele tind sa para destul de neprimitoare, datorita spatiului restrans. Putem insa trece destul de usor peste acest mic inconvenient prin simpla includere in planul de amenajare a unor elemente de decor potrivite, ca de exemplu floriile. In cazul florilor, pentru a nu ocupa prea mult din spatiul care si-asa este unul restrans, recomandam folosirea unor jardiniere. Pernele colorate, alaturi de un covoras in acelasi stil contribuie si ele foarte mult la oferirea unei senzatii de caldura si liniste.

Daca te numeri printre persoanele care adora cafeaua, atunci poti amenaja aici un mic loc in care sa o bei in fiecare dimineata, in liniste, astfel incat sa incepi ziua exact asa cum trebuie. Acest lucru este usor de realizat prin simpla amplasare a unei masute mici, alaturi de un scaun confortabil. Daca spatiul pe care il ai la dispozitie este mic spre mediu, atunci poate poti integra aici un fotoliu, care va spori si mai mult confortul de care tu sa te bucuri.

Lucrezi de acasa? De ce sa nu folosesti balconul ca spatiu pentru biroul tau? Mai multe studii au demonstrat ca avem parte de zile mult mai productive atunci cand lucram intr-o zona plina de lumina si aer curat, imbogatit cu oxigenul oferit de plante. De ce sa nu profiti si tu la maxim de acest lucru? Tot ce ai nevoie este o masuta pentru laptop si un scaun confortabil. Desigur, poti sa treci si la un „nivel superior”, ceea ce inseamna sa amenajezi pe balcon un birou in adevaratul sens al cuvantului, insa acest lucru necesita o investitie ceva mai ridicata.

Dupa cum se poate observa avem foarte multe variante de amenajare a unui balcon mic, in functie de scopurile pe care noi le urmarim. Stii cum se spune, singura limita este imaginatia. Asadar, daca simti ca ea iti lipseste nu ezita sa cauti si mai multe idei prin intermediul internetului. Cu siguranta vei gasi o sursa inepuizabila de inspiratie.

Related posts

4 idei simpatice pentru aranjarea mesei de Paște

Adina Meyers

Casa de vacanta la doi pasi de plaja

Adina Meyers

Cum iti amenajezi bucataria, pentru a fi mult mai spatioasa

Adina Meyers