Practic

Unele imbunatatiri pe care dorim sa le aducem casei noastre nu sunt pe deplin justificate

Atunci cand avem casa noastra tindem sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a-i aduce un numar cat mai mare de imbunatatiri, astfel incat sa avem o locuinta care sa se plieze cat mai bine pe nevoile noastre. Bugetul are serios de suferit de pe urma unor astfel de modificari, iar atunci cand el este unul limitat e bine sa stim care sunt acele modificari care nu-s pe deplin justificate.

Inainte de a trece la treaba recomandarea noastra este sa te gandesti foarte bine daca intr-adevar iti doresti foarte mult sa aduci respectivele imbunatatiri casei tale sau daca nu poti sa mai astepti pana in momentul in care bugetul tau nu va mai fi unul chiar atat de stramtorat. O sa vezi ca in majoritatea cazurilor o sa renunti la modificarile propuse dupa ce o sa dedici putin timp pentru a te gandi mai bine.

Un alt motiv pentru care ai vrea sa aduci modificari locuintei tale ar putea fi incercarea ta de a o vinde rapid si la un pret bun. Problema care se pune aici este gasirea unui echilibru intre investitie si profit. Daca investitia pe care o vei face in modificarile propuse nu o vei recupera in urma vanzarii atunci cel mai probabil este mai bine sa o lasi balta.

O prima modificare pe care ai putea sa o aduci locuintei tale, insa care nu este pe deplin justificata, este reprezentata de construirea unei extensii. Aici putem da mai multe exemple, insa cele mai populare sunt crearea unui spatiu deschis intre bucatarie si sufragerie, respectiv extinderea spatiului de locuit in beci. Costurile in cele mai multe cazuri tind sa fie unele destul de ridicate, iar amortizarea lor va necesita trecerea unei perioade mai lungi de timp.

Amenajarea unui Home Cinema poate fi de asemenea o investitie nu foarte rentabila. Oricat de mult ti-ar placea filmele si serialele, precum si muzica la o calitate inalta, dupa o anumita perioada de timp o sa ajungi la concluzia ca puteai sa te bucuri de o experienta vizuala si acustica decenta fara a baga mana foarte adanc in buzunar. De mentionat ca prin „amenajarea unui Home Cinema” facem referire in special la o incapere care sa aiba exclusiv acest rol. Asta inseamna ca in ea vom gasi canapele si fotolii confortabile, un televizor mare si performant, sistem audio si video care sa ne permita sa rulam orice format din orice sursa si asa mai departe.

Iti place sa te balacesti? Atunci cu siguranta ti-a trecut macar o data prin cap sa construiesti o piscina. Mai gandeste-te insa. Stai intr-o zona destul de aproape de strand? Imprejurimile iti ofera conditii pentru a te bucura din plin de o balaceala intr-un lac admirand un peisaj splendid? Atunci… de ce sa mai scoti din buzunar atat de multi bani pentru a amenaja o piscina in propria curte? Investitia este una deloc de neglijat, sumele depasind cu siguranta bugetul tau limitat.

 

Related posts

Ce trebuie să știți despre piscinele gonflabile?

Adina Meyers

26 de idei geniale pentru modernizarea peretilor

Adina Meyers

Unde se aruncă măștile și mănușile după folosire

Adina Meyers