Arhitecta de interior Irina Ursu a transformat un mic apartament dintr-un bloc comunist intr-o spatiu functional si ordonat, de inspiratie japoneza.

Apartamentul este situat pe bulevardul Banu Manta din Bucuresti, are o suprafata de 53mp, decomandat, cu un singur dormitor, living si bucatarie.

Proprietarul, un tanar care a studiat timp de 12 ani in Japonia, si-a dorit o amenajare minimalista, astfel incat sa-i fie usor sa intretina ordinea in casa, dar si sa se incadreze intr-un buget nu prea mare.

Am acceptat proiectul ca pe un experiment. Mi-am dorit sa arat ca apartamentele comuniste pot arata si altfel, ca sunt functionale si se poate avea o viata buna si in acestea”, explica arhitecta Irina Ursu.

Am pornit cu ideea de a organiza cat mai bine spatiul, de a surprinde cumva minimalismul interioarelor japoneze moderne, cu linii clare, suprafete deschise la culoare, rulouri in loc de perdele si draperii.”

Amenajarea rezultata este una confortabila si luminoasa, cu accent pe simplitate, stilul folosit fiind minimalismul functional.

 „Am vrut sa satisfac nevoia de depozitare a clientului meu, fara sa incarc vizual amenajarea. Simplitatea poate fi frumoasa. Inca studiez asta!

La nivel functional, baia a fost separata de WC, tot din dorinta proprietarului. In acest scop, arhitecta a transformat debaraua de langa baie in grup sanitar.

Minimalismul japonez a inspirat si alegerea culorilor. Arhitecta a urmarit o monocromie cu cateva accente de culoare, „incalzind” atmosfera cu ajutorul lemnului de mesteacan, care se regaseste si in interioarele japoneze.

Canapeaua din stofa albastra da o nota masculina amenajarii, iar accesoriile textile au acelasi rol.

Majoritatea mobilierului e desenat chiar de Irina si facut pe comanda in atelierul Monacordi.

Mastile de calorifer sunt din tabla perforata si vopsita electrostatic de Vertigo Metal Design, la fel si masa din bucatarie, care se transforma intr-una mai mare. 

Patul, canapeaua, lavoarele si accesoriile au fost achizitionate de la Ikea, fotoliul, rulourile si covorul de pe internet, iar luminile din Hornbach.  

Mai multe imagini gasiti in galeria foto!

Contact arhitect:

Irina Ursu

0722179163

www.irinaursu.com

Foto: Alexandru Prodan

 

Related posts

Ai pod? Foloseste-l

Adina Meyers

Pensiunea Dumbrava Soarelui – un loc de poveste

Adina Meyers

Classic blue, culoarea anului 2020, în designul interior: idei – FOTO

Adina Meyers