Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Sugestii de amenajare pentru biroul de acasa

Productivitatea este importanta, mai ales atunci cand lucram de acasa.Asadar, e bine sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne organiza cat mai bine munca la birou. Sunt cateva lucruri de care e bine sa tii cont atunci cand lucrezi la birou, pentru ca tu sa ai garantia ca o sa ai parte de o productivitate maxima, iar despre ele o sa discutam in randurile urmatoare.

Primul lucru pe care tu va trebui sa il faci este sa te asiguri ca ai suficient de multa lumina in birou. Iar prin lumina ne referim la cea naturala, care e bine sa fie din abundenta. Mai multe studii au scos la iveala faptul ca lumina naturala este capabila sa ne creasca destul de mult productivitatea (chiar si cu 20%), precum si starea de bine. Aceasta aduce foarte multe avantaje, contrar a ceea ce cred foarte multi.

Lumina naturala ne poate imbunatati sanatatea, ne ofera energie si vitalitate (datorita cresterii secretiei de cortizol) si ne face sa fim mai fericiti. Atunci cand nu avem acces la lumina naturala, putem suplini lipsa acesteia cu ajutorul iluminarii artificiale, fiind de preferat sa optam pentru becurile cu lumina rece, acestea inlocuind cel mai bine lumina oferita de soare.

Un spatiu corect aerisit este si el important pentru performante in timpul sesiunilor de lucru, iar asta pentru ca ne ajuta creierul sa functioneze in parametri optimi. De fapt, mediul pe care noi il cream in birou ne afecteaza foarte mult productivitatea, fie in bine, fie in rau. Asadar, ai in vedere mentinerea unei temperaturi optime, cuprinsa intr-un interval in care corpul tau se simte cel mai bine, precum si a unui nivel al umiditatii corespunzator (nici prea ridicat si nici prea scazut).

Ai in vedere si faptul ca biroul tau trebuie sa fie unul cat mai ordonat, astfel incat sa stii exact unde iti sunt toate lucrurile de care ai sau vei avea nevoie la un moment dat. Un spatiu de lucru ordonat poate reprezenta, de multe ori, cheia succesului. Asta nu este insa o regula general valabila. Destul de multe persoane se simt cel mai bine in dezordine, asadar vezi din ce tipar faci si tu parte, pentru a vedea ce iti pica mai bine.

Desi poate nu credeai acest lucru, prezenta plantelor in biroul tau poate de asemenea sa iti ofere un boost de care ai nevoie la productivitate (undeva la 15%, potrivit unor studii). Decorarea biroului cu plante te poate face sa fii nu doar mai productiv ci si mai fericit. Unde mai pui ca iti va oferi si un aer mai curat si bogat in oxigen.

Atunci cand esti la birou incearca sa te concentrezi doar asupra a ceea ce trebuie sa faci. Evita asadar sa ai langa tine telefonul mobil, tableta sau laptopul pe care il folosesti pentru propria distractie.

Stimularea simtului olfactiv te va putea ajuta de asemenea in cresterea productivitatii, iar asta pentru ca mirosul, placut desigur, va duce la relaxare, mentinerea focusului si imbunatatirea starii tale. Asadar nu evita sa folosesti odorizantele de camera, mai ales a celor cu miros de pin, scortisoara sau lavanda.

Pe final mai merita spus ca, uneori, pentru a deveni mai productiv, tot ce trebuie sa faci este sa mai „schimbi” din cand in cand biroul (daca job-ul tau iti permite acest lucru, bineinteles).

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

4 paşi simpli pentru a avea propria rocărie

Adina Meyers

Urmeaza recoltarea legumelor: ce trebuie sa stii ca sa obtii o productie sanatoasa si pentru ca tot efortul tau sa fie rasplatit

Adina Meyers

Cum să alegi biroul perfect pentru casa ta?

Adina Meyers