Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum să te bucuri de terasa casei și pe timpul iernii. 5 soluții la care nu te-ai gândit până acum

Mulți proprietari de case și-au amenajat terase spațioase și confortabile, în care adoră să își petreacă timpul liber, primăvara, vara sau la început de toamnă. Pe măsură ce temperaturile scad, este însă tot mai greu să stai afară, pe terasă, fără să îngheți. Asta nu înseamnă că nu îți mai poți petrece timpul în aer liber, dar va trebui să iei câteva măsuri dacă vrei să te simți la fel de confortabil și să nu te deranjeze gerul.

Nu este nevoie de o planificare îndelungată, nici de mult timp investit în implementarea acestor schimbări în amenajarea terasei tale. Ele pot fi făcute și într-un weekend, astfel încât nu va fi nevoie să aștepți până la primăvară pentru a ieși din nou pe terasă:

 

Încălzește-te inteligent

Probabil ai observat deja cum unele localuri, târguri sau restaurante au reușit să redea funcționalitatea teraselor pe vremea mai friguroasă cu ajutorul păturilor oferite clienților și al unor astfel de incalzitoare de terasa, indispensabile dacă vrei să te simți pe deplin confortabil afară, iarna. După cum vezi, există încălzitoare de terase pentru toate buzunarele, pentru orice fel de spații, iar cu ajutorul lor nu va trebui să îți mai faci griji pentru temperaturile de afară.

 

Înlocuiește mobilierul cu unul durabil, de exterior

Mobilierul de terasă se strânge, de obicei, la început de iarnă și se depozitează în garaj până când vremea devine din nou prietenoasă. Asta înseamnă că o bună parte din an, piesele de mobilier nu sunt utilizate și se uzează fără să te poți bucura de ele. O soluție mult mai eficientă este să înlocuiești mobilierul de terasă cu unul durabil, rezistent la umezeală și la frig. Aceste piese nu vor rugini, nu vor mucegăi și le vei putea ține afară, indiferent de vremea care se anunță.

 

Ridică niște paravane

De multe ori, nu frigul ne alungă de pe terasă, ci vântul care face temperaturile resimțite să fie mult mai scăzute și ne scade confortul. De aceea, o soluție utilă poate fi ridicarea unor paravane anti vânt, care să te protejeze de vremea capricioasă. În plus, acestea te ajută și să ții la distanță zăpada viscolită, astfel încât să nu mai fii nevoit să pui mâna pe lopată de fiecare dată când afară ninge și trebuie să îți cureți terasa.

 

Acoperă podeaua terasei

Podelele teraselor sunt cele mai expuse uzurii, pe timpul iernii, în special în cazul celor construite din lemn. Lemnul absoarbe și reține umezeala, ceea ce îl poate deteriora mult mai rapid decât ar fi normal. Poți combate acest efect prin acoperirea podelelor cu materiale impermeabile, prin protejarea terasei de viscol și ploi, cu ajutorul paravanelor, precum și prin instalarea unor soluții de colectare și scurgere a apei.

 

Construiește-ți un șemineu

O soluție ceva mai complicată, dar eficientă în special pentru spațiile de dimensiuni mari este construirea sau instalarea unui șemineu pe lemne. Acesta va radia căldura pe o suprafață mai mare și poate fi de mare ajutor celor care au o terasă de dimensiuni considerabile, pe care nu o pot încălzi altfel. Încearcă să așezi mobilierul de terasă cât mai aproape de șemineu, astfel încât toți cei care se așază pe fotolii ori scaune să se simtă confortabil.

Related posts

Ce este și la ce folosește o țeavă gofrată de inox

Adina Meyers

Intretinerea gradinilor- operatiuni specifice lunii mai

Adina Meyers

Urmeaza recoltarea legumelor: ce trebuie sa stii ca sa obtii o productie sanatoasa si pentru ca tot efortul tau sa fie rasplatit

Adina Meyers