LifeStyle Retete

Sucuri verzi de primavara

Sucurile verzi iti sunt de ajutor primavara pentru a energiza organismul, dar si pentru a slabi. Daca bei un suc verde dimineata, esti sigura ca ai asigurat consumul de 5 fructe si legume pe zi, recomandat de medici pentru a avea o sanatate buna.

Sucurile verzi sunt compuse dintr-o asociere echilibrata de 60% fructe si 40% legume. Vei fi surprinsa sa observi ca, daca bei un suc verde dimineata, nu vei mai simti nevoie sa bei multa cafea in timpul zilei. Aceste bauturi taie pofta de mancare in mod natural, deci te vor ajuta si daca vrei sa slabesti. In plus, legumele crude transformate in suc permit o mai buna asimilare a substantelor nutritive.

Sucurile verzi nu sunt rezervate doar micului dejun. Daca ai posibilitatea, poti consuma un suc si la gustarea de dupa-amiaza sau seara, daca iei o cina usoara.

Ce folosesti pentru sucurile verzi

Toate fructele si legumele pot fi folosite pentru sucurile verzi. Nu ezita sa folosesti varza, o sursa excelenta de vitamina K si C. Varza are puternice proprietati antiinflatoare si poate contribui la vindecarea ulcerului.

Spanacul este plin de vitaminele A, C, B (acid folic), E, magneziu, fier, calciu si mangan. Excelent pentru oase, piele si sistemul digestiv, spanacul te ajuta sa slabesti, caci taie foamea in mod natural.

Ardeiul verde este bogat in siliciu, deci bun pentru ten. Deoarece contine si o cantitate importanta de potasiu, ardeiul verde regleaza tensiunea arteriala.

Nu uita de ierburile aromatice, cum ar fi coriandru, patrunjel, menta sau busuioc. Coriandrul are virtuti antioxidante, facilitaeza digestia si scade nivelul de zahar din sange. Busuiocul este excelent pentru sanatatea cardio-vasculara, protejeaza pielea si parul, caci este bogat in vitaminele K, A, fier si calciu.

Aromatizeaza-ti sucul verde cu menta, care reduce greata, durerile de cap si stresul. Bogat in acid folic, patrunjelul favorizeaza metabolismul glucidelor, scaderea in greutate si detoxificarea.

Citeste si: Fresh-ul cu zmeura, un suc racoritor si energizant

Retete de suc verde

Suc verde energizant: 2 maini se spanac, o banana sau doua piersici, un pumn de frunze de menta, o lingura de miere. Mixeaza ingredientele in blender cu putina apa.

Suc verde de castravete: mixeaza un pumn de patrunjel, jumatate de castravete taiat bucatele, 2 fire de marar si jumatate de lamaie. Acest suc il poti bea si la pranz, in loc de supa. Poti inlocui castravetele cu avocado, iar in acest caz va trebui sa adaugi apa.

Suc verde cu fenicul: mixeaza un bulb de fenicul, jumatate de avocado, doua fire de oregano, 2 fire de busuioc, 2 pumni de varza tocata, jumatate de castravete, o rosie, sucul unei jumatati de lamaie.

Material preluat de pe http://www.curademiere.ro

Related posts

Noul sediu OBI in Bucuresti

Adina Meyers

Ai nevoie de un motiv pentru a darui un buchet de flori? Noi iti oferim 5!

Adina Meyers

Un aparat de aer conditionat utilizat sau intretinut necorespunzator poate cauza diverse simptome

Adina Meyers