LifeStyle

Cum știi că generatorul de curent e potrivit pentru casa ta

Stai la vilă, într-o comună de la periferia orașului? Ai o casă de vacanță? Mergi des la țară, la casa bătrânească? Ai un butic, un magazin într-un imobil care îți aparține? Alimentarea cu electricitate se întrerupe periodic la tine în cartier sau în localitate?

Desigur, sunt o mulțime de ipostaze în care te poți afla și poți avea nevoie de un generator de curent pentru ca toată aparatura electrocasnică și electronică dinăuntru, tot sistemul de încălzire și toată luminozitatea din clădire să fie asigurate în permanență. Este important!

O introducere în lumea curentului electric

Dacă pe timp de vară, atunci când este cald și lumină de dimineață devreme și până târziu în noapte, mai poți suporta o pană de curent, în sezonul rece, timp în care frigul e pătrunzător și lumina soarelui abia dacă se mai vede, timid, generatorul încetează să mai fie un moft și devine o necesitate. Este în joc nu numai confortul, dar și sănătatea ta și a familiei tale!

Desigur, centrala termică este cel mai important echipament, este inima casei, însă unele componente ale centralei termice respective funcționează pe curent electric. Spre exemplu, unele centrale mai noi au nevoie de curent cu undă sinusoidală pură pentru a putea porni. Aici intervine rolul esențial al generatorului de curent cu inverter.

Și un simplu generator este suficient, dacă la el este conectat un UPS. Centrala termică fie cum o fi, dar dacă nu îți funcționează hidroforul, din cauză că alimentarea cu energie electrică este întreruptă, nu ai cum să alimentezi nici centrala, nici robineții! Iată, încă o dată, dovada că energia electrică este indispensabilă vieții așa cum o știm.

Poți să ai multă încredere într-un generator. De fapt, te poți baza în totalitate pe el, pentru că automatizarea permite generatorului să pornească atunci când consumatorii sunt deconectați de la rețea sau nu mai primesc curenț de la rețea, inclusiv în cazul în care există o fluctuație de curent care amenință integritatea aparatelor care funcționează pe curent. 

Cum știi CE generator de curent e potrivit pentru tine

Un asemenea echipament complex, pe benzină sau motorină, trebuie ales foarte bine înainte. Oricât de mult ai crede că poți estima puterea acestuia, mai bine lași specialiștii să facă această estimare, în funcție de necesarul de curent și de obiceiurile tale de consum de curent. 

Un generator se alege în primul rând în funcție de puterea de pornire. Sunt anumite formule exacte care conduc către asemenea caracteristici tehnice. Tehnicul este ceea ce asigură și un bun raport între carburantul ars și curentul electric generat. 

Cei din depozitul de generatoare comercializează foarte multe astfel de echipamente, dar și UPS-uri și componente de generatoare, și asigură consultanță clienților, persone fizice și persoane juridice, bazându-se pe un know how extraordinar. Ei știu ce echipament este potrivit pentru tine. Tu doar trebuie să spui ce nevoie ai.

Iar dacă tot consideri că te descurci în mod independent, ai în vedere că trebuie să te familiarizezi cu prea multe lucruri tehnice înainte. Motorizări, autonomie, pornire, marcă, tip, cu cadru, fără cadru… Mai bine apelezi la specialiști!

Related posts

Calculeaza-ti singur factura!

Adina Meyers

Opere de arta la preturi accesibile la prima Licitatie de Avangarda si Expresionism organizata in Romania

Adina Meyers

Elis Pavaje a livrat produse pentru constructia Salii Polivalente din Cluj

Adina Meyers