Solutii Constructive

Mansarda frantuzeasca, citadina prin excelenta

Mansarda a fost denumita dupa arhitectul francez Jules Hardouin-Mansart. In acelasi timp, cultura frantuzeasca si-a pus o amprenta importanta asupra acestei structuri arhitecturale, conferindu-i un stil aparte si o noua dimensiune.

Mansarda frantuzeasca este intalnita chiar si la cladirile din secolul XVI si este adaptata cu succes si la casele moderne. Daca merita sau nu sa o luati in calcul atunci cand doriti sa va construiti o casa sau sa o extindeti pe cea in care locuiti deja, ramane sa va convingeti.

Mansarda a fost implementata pentru prima oara la inceputul secolului XVI, la Palatul Louvre, devenind o caracteristica a arhitecturii Renasterii franceze, ulterior fiind preluata si in constructiile victoriene din Europa si America. Pe atunci, mansarda avea un singur scop functional: sa creeze mai mult spatiu locuibil intr-o cladire.

In zilele noastre este cunoscut faptul ca mansardarea unei locuinte atrage dupa sine o multime de avantaje, dar si dezavantaje deopotriva, asa ca inainte sa incepeti amenajarea unui astfel de spatiu trebuie sa va documentati temeinic si mai ales sa optati pentru o echipa de muncitori cu experienta si cu referinte bune.

Daca vreti sa va bucurati de o mansarda, dar nu v-ati hotarat inca asupra tipului pentru care sa optati, avem o propunere demna de luat in calcul pe care o putem analiza impreuna, pas cu pas: mansarda frantuzeasca.

La fel ca oricare alta structura similara, aceasta permite exploatarea mai eficienta a spatiului pe verticala si creste valoarea intregului imobil la nivel estetic si financiar.

Specialistii afirma ca mansarda frantuzeasca este recomandata, in special, caselor construite pe loturi mici de teren, acolo unde un proiect cu o arhitectura spectaculoasa este extrem de greu de realizat si de pus in valoare.

Cu alte cuvinte, daca va doriti ca locuinta dumneavoastra sa nu arate ca un bloc de beton, fara pic de personalitate si sa nu se piarda in peisajul unui cartier aglomerat al unui oras mare, mansarda frantuzeasca este solutia cea mai la indemana. Motivul? Intr-un cartier de case cu loturi mici de teren este imposibil de pus in valoare arhitectura unei locuinte, iar singurul lucru care iese in evidenta, din strada, este acoperisul, care in acest caz are un farmec aparte.

Cu un astfel de acoperis puteti opta pentru un proiect extrem de simplu, fara prea multe detalii arhitecturale si fara finisaje scumpe. Sau din contra, daca bugetul va permite, puteti placa toate fatadele cu piara naturala, de exemplu, fapt care va asigura o imagine spectaculoasa.

Mansarda frantuzeasca este o structura recomandata pentru casele cu parter, dar si pentru cele cu un etaj sau doua. Sa o luam insa cu inceputul. Mansarda frantuzeasca este acoperita in intregime cu tiglele care formeaza acoperisul, asa ca veti scapa de una dintre cele mai mari griji: izolarea termica si impotriva precipitatiilor a acestui spatiu.

Puteti alege dintr-o gama variata de tipuri de acoperis, de texturi, de forme si culori, pentru ca majoritatea producatorilor si-au adaptat oferta cerintelor pietei.

Un dezavantaj al mansardelor clasice, de care puteti scapa optand pentru cea frantuzeasca, este panta abrupta a acoperisului care conduce, implicit, la diminuarea spatiului interior util, mai ales in colturile camerelor. In cazul mansardei frantuzesti, peretii sunt cei care au o inclinatie mica, de multe ori insesizabila la interior, panta acoperisului fiind mult mai lina si usor corectabila prin design.

De asemenea, la capitolul dezavantaje marcam şi prezenţa ferestrelor orizontale, clasice, si doar in cazuri exceptionale (daca panta acoperisului o permite) a celor verticale, specifice acestui spatiu, care lasa lumina naturala sa cada drept in incaperile de aici.

In schimb, in acest caz puteti alege balcoane si lucarne pentru o iluminare corecta si eficienta. In plus, spre deosebire de geamurile verticale de mansarda, prin care nu poti admira decat cerul, de pe balcon poti avea panorama placuta asupra orasului, daca nivelul de inaltime al cladirilor invecinate permite acest lucru.

 

Related posts

Laveta din microfibră: esențialul unei gospodării mai ecologice

Adina Meyers

AMENAJEAZA INSPIRAT CU SEMMELROCK

Adina Meyers

Cos fum ceramic: avantajele oferite pentru semineul casei tale

Adina Meyers