Amenajari Interioare Decor Home LifeStyle

Stilul shabby chic: ce înseamnă și cum se obține – FOTO

Shabby chic este stilul rustic englez. Se mai numește și cottage style. Un stil ce pune în prim-plan efectele trecerii timpului şi caracteristicile unice ale obiectelor de decor. 

Shabby Chic este un stil al designului de interior în care mobilierul și accesoriile sunt alese fie pentru vârstă lor înaintată și semnele evidente de uzare, fie obiectelor noi li se dă un aspect vechi.

În același timp, un aer minimalist, suav și feminin este scos în evidență pentru a diferenția acest stil de decorul vintage; de aici cuvântul “chic”. Conceptele brandului Shabby Chic: confortul, frumusețea imperfecțiunilor, alura obiectelor vechi și atracția către un trai simplu și practic.

Cum se obține stilul Shabby Chic

Ideea pe care se bazează acest stil este combinarea armonioasă de piese de mobilier, culori și textile, pentru a obține un aspect vechi, dar deloc ieftin.

Paleta de culori cuprinde pasteluri de la verde, roz, la albastru, gri, crem și nuanțe de alb. Țesăturile sunt și ele cu modele rustice simple de la dungi la motive florale și de multe ori decorațiunile textile sunt bogat ornamentate, inclusiv cu volănașe. Pentru că-și are originea în Anglia, e firesc ca să găsești multe piese de porțelan, sticlă, veselă.

Stilul Shabby Chic conține și o mare varietate de tapete, tablouri, picturi și textile care imită acel aspect vechi. Mobilierul Shabby Chic are un aspect antichizat. Pe el se văd clar urmele timpului și numeroasele straturi de vopsea prin care a trecut. Cele mai uzate porțiuni sunt colțurile și marginile lemnului.

Related posts

Amenajari interioare. Recomandari pentru 2021

Adina Meyers

Intimitate si delicatete intr-o rezidenta de lux

Adina Meyers

Consumabilele de hârtie de la Sanito.ro sunt eficiente în orice locuință sau afacere

Adina Meyers