Home

Sporește-ți confortul în locuință cu încălzirea prin pardoseală

Vrei de multă vreme să-ți pui încălzire prin pardoseală, dar până acum ți s-a părut complicat sau scump. Noi îți spunem că nu e nici una, nici alta. 

Considerată în urmă cu aproape două decenii o soluție revoluționară, încălzirea prin pardoseală este acum un sistem 100% sigur, accesibil și cu multe avantaje.

Cu un astfel de sistem, căldura este repartizată uniform pe întreaga suprafață a pardoselii, determinând un confort termic ridicat și constant. Lucrul acesta este important mai ales dacă ai copii mici, deoarece aceștia umblă mult pe burtă sau în genunchi. 

De asemenea, fluxurile termice nu sunt posibile în astfel de cazuri, temperatura rămânând constantă până și în locurile greu accesibile. Astfel, vechile probleme legate de apariția igrasiei sau a mucegaiului ca urmare a unui condens sporit vor dispărea în totalitate.

În plus, aspectul estetic al încăperii se îmbunătățește considerabil: renunți la țevi (majoritatea vizibile), calorifere și robineți. Dispariția caloriferului nu are doar un efect estetic, ci și unul foarte pragmatic: crește spațiul util. Un perete, înainte blocat de calorifer, devine liber și poți să-l utilizezi cum vrei. 

Dacă urmează să montezi în locuință o astfel de instalație, trebuie să știi că aceasta îți permite o dublă alegere: sursa de căldură poate fi atât electrică, cât și pe combustibil lichid sau gazos. O altă veste bună este că încălzirea prin pardoseală este garantată 30 de ani, timp în care, în cazul unei exploatări raționale, nu necesită întreținere sau consumabile. Dacă toate aceste lucruri nu te-au convins, îți mai spunem că temperatura se poate regla în fiecare încăpere cu ajutorul termostatului montat într-un colț al camerei. 

Montarea sistemului se face simplu, respectând mai multe etape standard. Lucrările necesită însă îndemânare, precizie și materiale de cea mai bună calitate, pentru a evita problemele ulterioare. La montare se va ține cont de realizarea unei izolări termice sub pardoseală în așa fel încât căldura să poată fi direcționată de jos în sus și nu invers. 

După montarea întregului sistem, se toarnă șapa preparată cu lianți hidraulici speciali (din gama Mapei se poate utiliza produsul Topcem), apoi se montează pardoseala propriu-zisă, respectiv gresia, dacă ne referim la baie și bucătărie.

Pentru lipirea plăcilor ceramice pe o „pardoseală încalzită” îți recomandăm Adesilex P9, de la Mapei

Acesta este un adeziv pe bază de ciment, foarte rezistent la variații mari de temperatură: -30 / + 90°C, cu nivel ridicat de aderență, ce poate fi folosit și la interior, și la exterior.

Adesilex P9 se poate aplica pe pardoseli și pereți tradiționali sau tencuieli pe bază de ciment, pe zidărie din bolțari de BCA (la interior), pe suport de ipsos sau anhidrit (tratat în prealabil cu amorsă), pe gips carton, șape pe bază de ciment (maturate și uscate) sau pe pereți vopsiți (tot la interior), cu condiția ca vopseaua să fie bine fixată și aderentă.

Adezivul are aderență perfectă pe toate materialele utilizate în mod normal în construcții. Plăcile de finisaj se montează presându-le bine cu mâna. În condiții normale de temperatură și umiditate, timpul deschis (adică perioada de timp în care adezivul întins pe suport are aderență la plăcile de finisaj) este de aproximativ 30 de minute.

De-acum poate să vină toamna! În zilele friguroase, gresia din baie și bucătărie va fi călduță și foarte plăcută la atingere, iar cei mici vor avea mai mult spațiu de joacă.

 

Related posts

24 de idei captivante pentru mobila din paleti de lemn

Adina Meyers

Cabină de duş cu cadă sau zidită?

Adina Meyers

Idei atipice de amenajare a camerei – FOTO

Adina Meyers