LifeStyle

Spațiul de lucru acasă: 4 gadgeturi de care ai nevoie

Schimbările semnificative impuse de pandemia provocată de noul coronavirus au adus în prim plan concepte precum lucrul de acasă, în contextul în care tot mai mulți angajatori au ales telemunca pentru protejarea angajaților și a clienților.

Organizarea unui spațiu de lucru acasă nu este, însă, o sarcină tocmai facilă, dimensiunile reprezentând în majoritatea cazurilor cea mai mare limitare. Cu toate acestea, răbdarea și ideile cunoscătorilor te pot ajuta să creezi un loc suficient de confortabil și discret pentru desfășurarea activității. În funcție de ce anume ai nevoie, trebuie să știi că tehnologia este prima componentă pe lista necesităților în acest caz.

Un computer de încredere cu accesorii utile

Reprezintă cel mai important instrument de lucru de acasă, în jurul acestuia fiind organizat întreg spațiul de lucru. Indiferent de versiune, laptop sau desktop, trebuie să fie suficient de puternic și versatil pentru a rula aplicațiile utilizate în activitatea zilnică, dar și compact, pentru optimizarea spațiului. La acesta ai nevoie de un monitor bun. Dacă lucrezi în regim multi-tasking, alege conceptul wide și ultra-wide sau combinațiile de două sau mai multe monitoare pentru mărirea suprafeței de lucru. Dacă lucrezi extins în fața ecranului, vei avea nevoie de o investiție suplimentară în tehnologii precum Eye Care (Asus, ViewSonic, Benq) sau Eye Saver (Samsung).

Tastatura și mouse-ul sunt extrem de utile, mai ales dacă vin cu o conectare wireless (conectare prin bluetooth) și sunt ergonomice (au suport pentru încheieturi). Pentru acces ușor la porturi, ține minte să ai un hub multi-port. Cu porturi USB 3.0 și 3.1 (USB-C), cititor de carduri încorporat și port HDMI. Acesta este gadgetul necesar pentru conectarea facilă a instrumentelor tale de lucru.

Indiscutabil, adaugă pe listă imprimanta. Poți opta pentru o multifuncțională care îți asigură tipărirea documentelor și a fotografiilor, scanarea și transmiterea printurilor prin e-mail sau fax.

Ca interacțiune video-audio, alege un set compus dintr-o cameră video și o pereche de căști cu microfon încorporat. Ori un set de difuzoare și un microfon – conectabile prin bluetooth. Cu funcții integrate de comandă vocală. Astfel vei putea comunica performant în orice situație.

Un smartphone pe care te poți baza

Din arsenalul de gadget-uri indispensabile unui lucrător de acasă nu poate lipsi telefonul inteligent. Practic, vorbim despre dispozitivul capabil să prelueze și să coordoneze multe dintre funcțiile specifice celorlalte device-uri.

Va trebui să ai mare grijă de el, utilizând accesorii de calitate. De exemplu, o folie pentru Huawei Mate 40 Pro este absolut necesară pentru a preveni deteriorarea estetică și funcțională a ecranului. În definitiv, știm că acest aparat are toate șansele de a fi cel mai utilizat gadget în lucrul acasă. Atât în scop personal, cât și profesional.

Sursa de alimentare cu energie

Unul dintre cele mai importante gadgeturi, adesea trecut cu vederea, este fundamental în asigurarea unei alimentări de calitate cu energie electrică precum și a continuității alimentării pentru o perioadă de timp. Este vorba despre UPS – acel dispozitiv inteligent cu ajutorul căruia te asiguri că beneficiezi de:

  • tensiune constantă de alimentare;
  • prevenirea pierderii datelor în orice moment al activității;
  • protecția echipamentelor conectate – contra oricăror perturbări și întreruperi de alimentare.

Conexiunea performantă la internet

Un alt gadget important este router-ul wireless, care îți asigură o conexiune stabilă și sigură la internet. Un astfel de dispozitiv trebuie să îndeplinească o serie de condiții, pentru a-ți asigura performanța lucrului de acasă:

  • este controlat de un procesor multi-nucleu – cu minim 128 Mb RAM, minim dual-band sau chiar tri-band;
  • are cel puțin un port USB – preferabil de tip 3.0);
  • prezintă funcția QoS avansat – pentru gestionarea automată a lățimii de bandă pentru fiecare dispozitiv conectat;
  • are capacitate de conectare a soluțiilor smart home și suport pentru VPN, antivirus și firewall (soluții avansate de securitate).

Un dispozitiv deosebit de util, mai ales dacă lucrezi cu fișiere de dimensiuni mari, este NAS (Network Attached Storage). Care stochează și partajează tuturor utilizatorilor din rețea fișierele stocate. Ca soluție alternativă, poți folosi este accesul la servicii Cloud.

Mulțumită evoluției tehnologiei IT&C și a metodelor de lucru, biroul de acasă este astăzi din ce în ce mai eficient. Beneficiile atât pentru angajați cât și pentru angajatori fiind evidente. Este firesc, așadar, să te preocupe amenajarea optimă a noului tău spațiu de lucru. Iar acum ai avantajul de a ști ce să folosești pentru a continua cu succes lucrul de acasă.

 

Related posts

Architecture in fashion – un workshop dedicat design-ului parametric

Adina Meyers

Schneider Electric lanseaza o gama de produse destinate amenajarilor contemporane

Adina Meyers

5togo lansează brand-ul propriu de cafea pentru acasă și siropuri gluten free

Adina Meyers