Beneficiezi de o casă la curte? Atunci te numeri printre norocoși, pentru că o curte cu grădină te ajută să te bucuri mai mult de timpul petrecut în aer liber.

Cu atât mai mult în sezonul cald, când este o adevărată încântare să poți sta afară până mai târziu. Din acest motiv este esențial să-ți amenajezi curtea folosindu-te de diverse trucuri și decorațiuni care să transforme acest spațiu într-o oază de liniște și relaxare. Descoperă în cele ce urmează 5 idei practice de amenajare a grădinii, pe care să le adaptezi în funcție de nevoile tale!

1.  Amenajează grădina cu alei și gazon

Atunci când te gândești la o grădină frumoasă, cu siguranță îți vin în minte zone întinse de gazon și alei spectaculoase care să-ți permită deplasarea dintr-un loc într-altul. Așadar, creează în gradina zone cu gazon verde și plasează, din loc în loc, dale sau bucăți din piatră, în așa fel încât să obții alei superbe în stil rustic. Aceste detalii sunt cele care dau un aspect elegant grădinii tale.

Dacă locuința ta se află în pantă, îți sugerăm să optezi pentru dale din piatra din care să realizezi trepte ce permit realizarea unor zone de relaxare. Prin unirea dalelor poți obține chiar și platforme mari unde să poți amplasa scaune și mese de grădină, fotolii sau balansoare.

2.  Decorează grădina folosindu-te de trucuri estetice

Poți apela la numeroase trucuri de amenajare a grădinii, folosindu-te de elemente de decor pe care cu siguranță le deții și cărora nu le mai găsești nicio întrebuințare. De exemplu, poți folosi o roabă veche sau o bicicletă pe care nu o mai folosești și să le transformi într-o mini grădină de flori. Poți apela chiar și la câteva găleți din metal sau coșuri împletite pe care să le umpli cu pământ și în care să plantezi flori.

 

O dată ce ți-au dus planul la îndeplinire, ai în vedere să așezi aceste grădini mobile de flori în zone luminate ale grădinii sau în colțuri libere. Poți opta chiar și pentru ghivece sau jardiniere în amenajarea grădinii, acestea oferind un design minunat zonei tale de relaxare.

3.  Montează un gard natural în grădina ta

Desigur, poți opta oricând pentru un gard obișnuit în amenajarea grădinii. Însă gardurile vii sunt cu adevărat deosebite și reușesc să facă diferența între o grădină clasică și una impresionantă. Desigur, există și modele deosebite de garduri pe care le poți decora cu plante agățătoare, pentru un plus de efect.

De asemenea, poți alege să montezi șipci înguste din lemn dispuse pe orizontală pentru a crea un gard inedit. Decorează-l cu jardiniere cu flori și grădina ta se va transforma instant într-un spațiu sublim!

4.  Construiește un foișor în grădină

Pe lângă toate elementele decorative din grădină, poți alege să amplasezi un foișor destinat relaxării. În funcție de spațiul pe care-l ai la dispoziție. Recomandarea noastră este să construiești un foișor spațios, în care să poți petrece timp prețios alături de familie și prieteni.

Chiar și o pergolă din lemn sunt ofertant. În cazul în care nu dorești un proiect amplu de amenajare a grădinii. Pergolele au un efect stilistic de mari proporții. Tocmai prin simplitatea lor. Mai mult decât atât, sunt ușor de construit și pot accentua zonele de interes din grădina ta.

5.  Alege mici cascade decorative pentru grădină

O altă idee deosebită pentru amenajarea grădinii este și amplasarea unor cascade decorative sau fântâni arteziene. În funcție de spațiul disponibil.

Bazinele cu apă sau fântânile sunt trucuri utilizate de majoritatea specialiștilor în peisagistică. Acestea creând iluzia de spațiu în grădină datorită fenomenului de reflexie. Mai mult decât atât, cum fântâna este noul centru de interes al grădinii, poți amplasa lângă aceasta

  • măsuțe,
  • fotolii
  • canapele pentru grădină.

Sperăm că am reușit să te inspirăm cu aceste idei creative pentru amenajarea grădinii și că le vei pune în aplicare atunci când vrei să schimbi designul spațiului tău exterior. Sigur grădina se va transforma în spațiul în care vei petrece cel mai mult timp!

 

 

Related posts

Arcade pentru plantele cataratoare

Adina Meyers

Cum arată cea mai mare grădină de TRANDAFIRI din România. Un adevărat paradis al iubitorilor de flori – FOTO

Adina Meyers

Peisaj montan în mijlocul oraşului

Adina Meyers