LifeStyle Retete

Somon la cuptor

Ingrediente:
1 file somon (alegeti un file cat mai gros; un file de 500 gr e suficient pentru 2 persoane)
putin ulei masline
sare, piper, chili

Mod de preparare:

Scoateti fileul din frigider cu 30 minute inainte de gatire, sa aiba timp sa revina la temperatura camerei. Treceti cu degetele peste file si daca simtiti oase, luati o penseta si extrageti-le.

Decupati marginile subtiri ale fileului astfel incat sa aveti o grosime cat mai uniforma (vezi pozele 1-2).

Citeste si: Sparanghel cu somon fume

Taiati apoi fileul pe latime, bucati cat de groase doriti (le-am taiat la 4-5 cm). Le stropiti cu putin ulei de masline si le presarati cu sare de mare, piper negru macinat si chili dupa gust.

Asezati fileurile intr-o tava antiaderenta (stropita cu putin ulei de masline) sau o tava cu hartie de copt. Asezati pe randul din spate fileurile mai groase si in fata cele mai subtiri.

Citeste si: Salata de vara cu somon

Dati la cuptor la 90 de grade, aproximativ 35 minute (pentru fileuri de 3.5-4 cm). Adaptati usor timpul daca fileurile voastre sunt mai subtiri sau mai groase.

Scoateti bucatile din tava si curatati cu un cutit proteina alba coagulata la baza, care arata ca un albus de ou (vezi poza 5).

Daca doriti, desfaceti cu grija pielea de pe fileuri si puneti-o inapoi in tava. Introduceti tava sub grill timp de aprox 5 minute, pana pielea e crocanta si usor rumena.

Citeste si: Bruschete cu somon afumat

Serviti imediat fileurile presarate cu coaja crocanta rupta bucati! Alaturi adaugati legume la abur si lamaie sau un sos de lamaie.

Material preluat de pe www.e-retete.ro

Related posts

Care sunt diferentele de performante intre cauciucurile ATV noi si cele uzate?

Adina Meyers

Casa Artmark record absolut: Grigorescu vandut cu 270.000 euro

Adina Meyers

MeetYou, mobilier modular de la Techno Office

Adina Meyers