Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Oglinzile – elemente decorative care nu ar trebui să lipsească din nicio casă

Știm cu toții că oglinzile ne ajută să facem o încăpere să pară mai mare decât este ea în realitate. Așadar, integrarea lor în procesul de amenajare a unui apartament mic sau a unei garsoniere este absolut necesară.

Oglinzile nu sunt însă doar atât. Pe lângă acest avantaj, ele sunt și niște excelente elemente de decor, mai ales dacă știm cum să ne folosim de ele și ce tipuri de oglinzi să alegem. Atunci când ele sunt folosite corect putem crea un anumit nivel de contrast, precum și un echilibru dacă este nevoie de acesta.

Un alt avantaj major oferit de oglinzi este acela că ne ajută să unificăm două zone distincte ale locuinței noastre. Să nu uităm nici de posibilitatea de a crea prin intermediul lor un punct central, atât de necesar pentru un decor reușit.

Unele apartamente mici, pe lângă faptul că fac ca totul să pară înghesuit, duc lipsă și de lumină. Un spațiu luminos are un impact major asupra stării noastre psihice, pe care o îmbunătățește semnificativ. Și aici oglinzile vin în ajutor, ele putând fi utilizate pentru a oferi o iluminare suplimentară încăperii prin reflectarea surselor de lumină.

În prezent oglinzile sunt disponibile într-o varietate de forme, stiluri și dimensiuni, ceea ce înseamnă că vom putea găsi cu siguranță una sau mai multe care să ne permită să obținem un decor de impact.

În designul de interior oglinzile mai pot fi folosite și pentru a crea imagini surprinzătoare, greu de realizat prin intermediul altor metode.

Legat de poziționarea oglinzilor trebuie spus că specialiștii consideră peretele perpendicular cu fereastră cel mai bun loc pentru amplasarea acestora. De ce? Pentru că în acest fel oglinda va reflecta lumina naturală, astfel încât încăperea să pară mult mai luminoasă și spațioasă. De asemenea, e bine să evităm să amplasăm două oglinzi față în față.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

10 sfaturi utile pentru a avea o locuinta confortabila si primitoare in timpul sezonului rece

Adina Meyers

5 modalitati creative de folosire pentru o tabla magnetica

Adina Meyers

(P) Alege stilul de viaţă sănătos cu Thermomix®

Adina Meyers