In cazul alegerii unei acoperiri tip sarpanta, materialul ce constituie invelitoarea casei are o importanta majora, intr-un fel punandu-se problema atunci cand se alege un acoperis din tigla ceramica (greu) si in alt fel atunci cand se alege un acoperis usor, din tabla.

Din primul moment al alegerii, proiectantul trebuie sa cunoasca materialul si sa faca alegerea modelului acestuia nu doar dupa criterii estetice, ci si tinand cont de posibilitatile acestuia de a realiza solutia aleasa. Structura si panta acoperisului trebuie proiectate si dimensionate astfel incat sa tina cont de incarcarile si greutatea invelitorii ceramice.

Vom trata posibilitatea alegerii unei arhitecturi cu specific romanesc, a uneia interbelice, a uneia moderniste, a uneia in stil rustic sau chiar a unei arhitecturi mediteraneene, ale caror elemente definitorii se regasesc si la noi in tara. Toate au ca specific acel acoperis a carui invelitoare este tigla ceramica si care se deosebeste prin prestanta si prin nobletea materialului. Este un produs natural, realizat numai pe baza de materiale naturale (argila, apa, aer si foc), autentic, care nu simuleaza si nici nu imita, iar prin insasi natura sa creeaza un stil, o personalitate.

Pornind de la alegerea unei invelitori tip tigla, care sa „comunice” si sa intregeasca ansamblul in linia constructiva aleasa, arhitectul trebuie sa tina cont de mai multe aspecte: forma acoperisului, care confera personalitatea dorita, panta acestuia, materialul ales, forma placilor ceramice, culoarea in consonanta (asemanare sau in contrast) cu ansamblul volumului, textura (mata, lucioasa), durata de viata si rentabilitatea materialului (costul raportat la durata de viata), importanta termoenergetica pe care o are izolatia. In functie de zona de amplasare, acoperisul trebuie sa reziste in caz de vant puternic, zapada si gheata, dar si sa fie un izolator termic si fonic. Cel din tigla ceramica fiind greu, prezinta si o stabilitate mare, iar tiglele ceramice sunt rezistente la caldura, incendii si inghet, aerisirea buna asigurand uscarea aerului in interior.

Este de remarcat ca in cazul tiglei ceramice durata de viata este de 80 – 100 de ani, iar tigla Tondach Romania beneficiaza de o garantie de 33 de ani. Durabilitatea foarte mare si, in special, pretul mult mai avantajos comparativ cu alte solutii fac din tigla ceramica o solutie extrem de avantajoasa, in conditiile actuale de criza. Tigla ceramica poate fi o solutie “pentru toate buzunarele”, existand si produse care confera maximum de eleganta.

Este de notat ca aceasta invelitoare se poate propune pentru orice stil si tip de proiect de casa, de la cea clasica la una rustica sau moderna, cu acoperis foarte spectaculos, in multe ape.

In ceea ce priveste solutiile economice, Tondach Romania a lansat tigla premium de dimensiuni mari, XXL, care prezinta nenumarate avantaje, intre care: pret extrem de competitiv pe metru patrat (se folosesc incepand de la 8,8 buc. de tigla pe mp), consum redus de material lemnos pentru sarpanta, consum redus de manopera, manipulare rapida, usurinta in montaj, greutate redusa pe mp etc.

Diversitatea si caracteristicile utilizarii acoperisului ceramic nu fac decat sa ii fie recunoscuta distinctia intre tipurile de invelitori. Daca adaugam si certificarea de calitate europeana Natureplus, care distinge produsele ecologice de calitate superioara, ca in cazul tiglelor Tondach, nu ne ramane decat sa conchidem ca aceasta este solutia momentului pentru acoperisuri.

Related posts

Oferta promotionala la usi moderne pentru garaj

Adina Meyers

Află ponturi utile pentru vânzarea locuinței

Adina Meyers

Economisește chiar și atunci când îți repari/renovezi casa

Adina Meyers