Din primul moment al alegerii, proiectantul trebuie sa cunoasca materialul si sa faca alegerea modelului acestuia nu doar dupa criterii estetice, ci si tinand cont de posibilitatile acestuia de a realiza solutia aleasa. Structura si panta acoperisului trebuie proiectate si dimensionate astfel incat sa tina cont de incarcarile si greutatea invelitorii ceramice.

Vom trata posibilitatea alegerii unei arhitecturi cu specific romanesc, a uneia interbelice, a uneia moderniste, a unui stil rustic sau chiar a unei arhitecturi mediteraneene, ale caror elemente definitorii se regasesc si la noi in tara. Toate au ca specific acel acoperis a carui invelitoare este tigla ceramica si care se deosebeste prin prestanta si prin nobletea materialului. Este un produs natural, realizat numai pe baza de materiale naturale (argila, apa, aer si foc), autentic, care nu simuleaza si nici nu imita iar prin insasi natura sa, creeaza un stil, o personalitate.

Pornind de la alegerea unei invelitori tip tigla, care sa „comunice” si sa intregeasca intregul ansamblu in linia arhitecturala aleasa, arhitectul trebuie sa tina cont de mai multe aspecte: forma acoperisului, care confera personalitatea dorita, panta acestuia, materialul ales, forma placilor ceramice, culoarea in consonanta (asemanare sau contrast) cu ansamblul volumului, textura (mat, lucios), durata de viata si rentabilitatea materialului (costul raportat la durata de viata), importanta termoenergetica pe care o are termoizolatia. In functie de zona de amplasare, acoperisul trebuie sa reziste in caz de vant puternic, zapada si gheata, dar si sa fie un izolator termic si fonic. Cel din tigla ceramica fiind greu, prezinta si o stabilitate mare iar tiglele ceramice sunt rezistente la caldura, incendii si inghet, aerisirea buna asigurand uscarea aerului in interior.

Este de remarcat ca in cazul tiglei ceramice, durata de viata este de 80 – 100 de an,i iar tigla Tondach Romania beneficiaza de o garantie de 33 de ani. Tigla ceramica poate fi o solutie „pentru toate buzunarele”, existand si produse care confera maximum de eleganta. In ceea ce priveste solutiile economice, Tondach Romania a lansat tigla premium de dimensiuni mari, XXL, care prezinta nenumarate avantaje, intre care: pret extrem de competitiv pe metru patrat (se folosesc incepand de la 8,8 buc. de tigla pe mp), consum redus de material lemons pentru sarpanta, consum redus de manopera, manipulare rapida, usurinta in montaj, greutate redusa pe mp etc.

Daca adaugam si certificarea de calitate europeana Natureplus, care distinge produsele ecologice de calitate superioara in cazul tiglelor Tondach, nu ne ramane decat sa conchidem ca aceasta este solutia momentului pentru acoperisuri.

Related posts

Ghid util: Cum sa-ti vinzi locuinta intr-un mod inovativ

Adina Meyers

Ponturi pentru alegerea instalatiilor sanitare

Adina Meyers

Cum poți verifica dacă pavajul a fost corect montat

Adina Meyers