Home

Sistemele de incalzire radianta cu cabluri electrice

Sistemele de incalzire radianta cu cabluri electrice, pe langa aplicatiile de interior, au o serie de intrebuintari si la exterior, unele dintre ele de-a dreptul spectaculoase.

Sistemele sunt excelente solutii pentru protejarea de inghet a teraselor neacoperite, a aleilor si rampelor de acces in garaje sau a trotuarelor si scarilor exterioare. De asemenea, sistemele radiante cu cabluri electrice pot fi montate pentru a proteja de inghet burlanele, jgheaburile, conductele de alimentare sau de drenaj al apei, robinetii etc. Stratul de gheata format in timpul iernii in aceste zone este greu de indepartat mecanic sau cu ajutorul unor substante pe baza de sodiu.

Aceste substante au, de regula, un efect coroziv asupra pavajelor din asfalt, beton sau piatra, afectandu-le in timp aspectul si rezistenta. Pentru a preveni riscul unor accidente, sunt necesare interventii asupra stratului de zapada sau gheata. Insa, accesul in zonele respective este, de obicei, greoi si devine un pericol atat pentru persoane, cat si pentru masini.

Instalat in pardoseala rampelor, a aleilor si trotuarelor, sistemul de incalzire prin cabluri alimentate electric va asigura topirea rapida a ghetii formate si va permite pastrarea acestor zone complet uscate, indiferent de anotimp.
Temperatura emisa de sistemul de cabluri poate fi reglata si mentinuta la un nivel constant, peste temperatura de inghet. Pentru astfel de aplicatii se instaleaza doar cabluri cu puteri intre 175 si 375 W/mp. In plus, aceste sisteme pot fi echipate cu un senzor de temperatura si umiditate care este conectat la un aparat regulator, montat in tabloul electric de comanda.

Sistemul de reglare (senzor + regulator) are rolul de a porni instalatia de dezghetare cu cabluri electrice atunci cand afara se atinge punctul de inghet (temperatura scazuta si umiditate crescuta) si de a opri instalatia atunci cand se depaseste pericolul de inghet. Pentru acest tip de aplicatie se folosesc cabluri cu manta metalica de protectie, cu un conductor sau cu doi conductori. Mantaua metalica are dublu rol: protectie mecanica si punerea la masa a cablului.

Proprietarii dintr-un imobil bucurestean au decis sa monteze un sistem cu cabluri electrice radiante in trotuarul din fata cladirii si in scarile de acces in acesta. In acest fel au fost eliminate toate problemele pe care gheata si zapada le genereaza in aceste zone.

Ca etape de lucru sunt: realizarea bazei, stratul termoizolant (placi din polistiren extrudat),  montajul cablurilor si realizarea covorului asfaltic.

 

Related posts

Informatii pentru controlul calitatii, in sprijinul cumparatorului de ferestre si usi PVC KBE

Adina Meyers

Un living pentru toate vârstele

Adina Meyers

(P) Kuma aduce designul modern în baia ta

Adina Meyers