LifeStyle

Sistemele de climatizare eficiente energetic sunt în creştere pe segmentul rezidenţial

Avi Compact, una dintre cele mai mari companii care furnizează soluţii integrate de climatizare şi instalaţii, estimează o cifră de afaceri cu peste 15% mai mare, în contextul creşterii cererii de sisteme de climatizare eficiente energetic şi a soluţiilor integrate oferite clienţilor de pe segmentul corporate.

Pe fondul rezultatelor bune din prima parte a anului, Avi Compact estimează că va încheia 2016 cu o cifră de afaceri mai mare cu peste 15% mai mare decât în 2015 şi va ajunge la afaceri de peste 6 milioane de euro.

Evoluţia pozitivă se datorează creşterii cererii de sisteme eficiente energetic, atât pe segmentul rezidenţial cât şi pe cel corporate.

În 2016, compania s-a concentrat atât pe segmentul coporate care reprezintă 65% din cifra de afaceri, cît şi pe cel rezidenţial, a cărui pondere a crescut la 35%. Cifra de afaceri este realizată din distribuţia de echipamente – 40%. Mai mult de 85% dintre produsele distribuite de Avi Compact în 2016 sunt marca Daikin, compania fiind de 10 ani distribuitorul Daikin nr. 1 în România. Soluţiile integrate, pentru segmentul corporate, reprezintă 35% din cifra de afaceri, iar cele de service şi mentenanţă, 25%.

Cei mai importanţi clienţi Avi Compact, de pe segmentul corporate, sunt din sectorul bancar, zona farmaceutică, unde compania a realizat instalaţiile de climatizare pentru farmaciile Dona, zona hotelieră, unde compania a asigurat servicii integrate pentru hoteluri precum Hotel Capitol Bucureşti, Hotel Narcis – Saturn, Hotel Lidia – Venus sau cea de retail, precum cel mai mare showroom BMW deţinut de Autocobălcescu. Alte proiecte importante au fost Aeroportul Internaţional din Chişinău, Complexul Rezidenţial Premio, dezvoltat de Nusco Imobiliare şi primul Neespresso Boutique din România.

Pe segmentul rezidenţial, compania a observat, ca tendinţă a pieţei, îndreptarea clienţilor spre sisteme de climatizare de calitate superioară, ce reduc consumul de energie. Din iunie, este disponibilă, în reţeaua Avi Compact, cea mai nouă şi eficientă gamă de produse Daikin pentru segmentul rezidenţial – Daikin Bluevolution. Gama foloseşte exclusiv agentul frigorific ecologic R32, noua tehnologie având un efect de trei ori mai mic asupra încălzirii globale.

Compania îşi mai propune, până la finalul anului, amenajarea unui nou showroom, dar şi extinderea reţelei de distribuţie şi continuarea programului de instruire profesională pentru proprii angajaţii şi pentru distribuitorii Avi Compact.

 

 

 

Related posts

Luna mai la Gymboland: workshopuri inedite pentru copii

Adina Meyers

Cum se diferențiază Xiaomi de concurență

Adina Meyers

Hotel, centru medical si SPA, un proiect Studio Insign

Adina Meyers