Solutii Constructive

Sistem performant pentru evacuarea fumului, de la VELUX

Pe langa bine-cunoscutele ferestre de mansarda, VELUX produce si ferestre cu functii speciale, precum cele pentru evacuarea fumului. Le numim ferestre, dar ele sunt de fapt sisteme complete certificate CE, proiectate in conformitate cu normele europene in vigoare.

VELUX are o experienta de aproape 75 de ani in producerea celor mai bune ferestre de mansarda din lume, iar investitiile in cercetare si dezvoltare de produs au avut ca efect dezvoltarea si diversificarea gamei de produse.

Si sistemul VELUX pentru ventilarea fumului a fost dezvoltat si imbunatatit permanent de-a lungul timpului pentru a asigura maximul de confort si siguranta in utilizare. Cea mai noua varianta a acestui produs a fost lansata in cursul anului 2015 si este mult mai flexibila decat anterioara pentru ca ofera clientilor posibilitatea operarii mai multor ferestre cu aceeasi unitate de comanda, minimizand astfel costurile investitiei.

Un sistem complet VELUX pentru evacuarea fumului este alcatuit din:

fereastra de mansarda pentru desfumare (model GGL)

– rama de etansare (model EDW sau EDS)

  kitul de accesorii (model KFX 210) care contine unitatea centrala de comanda, un senzor de fum si un buton de panica.

Avantajul ferestrelor de mansarda VELUX cu functie de evacuarea a fumului este ca au acelasi aspect in exterior ca si celelalte ferestre de mansarda VELUX si ofera posibilitatea ventilarii zilnice prin deschiderea mediana de pana la 20 cm cu ajutorul intrerupatorului inclus in panoul de comanda. Datorita articularii mediane, ventilarea zilnica se poate face cu usurinta, impiedicand astfel intrarea frunzelor, a prafului si a stropilor de ploaie.

In cazul unui incendiu, fereastra este activata automat de catre senzorul de fum (sau manual cu ajutorul unui buton de panica) si se va deschide pana la 90 de grade in 60 de secunde din momentul in care senzorul detecteaza fumul.

La o unitate centrala de comanda se pot conecta pana la 4 ferestre, 10 senzori de fum si pana la 10 butoane de panica auxiliare. Sistemul permite conectarea cu sisteme de alarma externe ABA.

Un alt avantaj este ca, separat se poate achizitiona si un senzor de ploaie special care va inchide fereastra la primii stropi de ploaie, dar o va lasa deschisa daca aceasta primeste semnal de la senzorul de fum.

Pentru aceasta fereastra se pot comanda rulouri interioare opace VELUX, jaluzele sau rulouri decorative cu rol de diminuarea a luminii sau de control total al acesteia. Rulourile pot fi comandate online prin magazinul veluxshop.ro, dar pentru achizitionarea unui sistem VELUX pentru evacuarea fumului trebuie sa te adresezi unui Distribuitor Partener VELUX (detalii gasesti pe velux.ro/De unde cumpar).

Pentru instalarea sistemului este recomandat sa contactezi unul dintre Montatorii Parteneri VELUX, iar pentru realizarea conexiunilor electrice, un electrician calificat. Un alt aspect esential pe care trebuie sa-l ai in vedere este mentenanta. Noteaza-ti sa schimbi bateriile de rezerva ale unitatii de comanda o data la 4 ani si sa efectuezi periodic testari ale produsului in concordanta cu instructiunile de utilizare ale acestuia.

Pentru acoperis tip terasa solicita informatii despre fereastra cu functie speciala de desfumare (model CSP) tot de la VELUX.

VELUX ofera garantie si post garantie pentru toate produsele pe care le comercializeaza, dar si suport in achizitia pieselor de schimb si a montajului lor pe toata perioada de viata a produsului.

Pentru o oferta personalizata contacteaza specialistii VELUX pe email la romania@velux.com sau afla mai multe informatii tehnice pe velux.ro.

Related posts

Panouri decorative de izolare

Adina Meyers

Alegerea invelitorii potrivite pentru acoperis

Adina Meyers

Case cu acoperis din stuff

Adina Meyers